: Bedre plass på kjøkkenet | Din Fritid

Bedre plass på kjøkkenet

De fleste må kikke to ganger første gangen de ser en kjele som kan klappes sammen. Det er ganske så utrolig at kombinasjonen stål og silikon kan brukes på denne måten.

Outwell har laget gode og plassbesparende produkter til kjøkkenet i stål og silikon. Foto: Tore Afdal

Sammenleggbart

For oss som gjerne lager mat i bobil eller campingvogn er det et konstant ønske om å begrense vekten og størrelsen på det man tar med seg på tur. Outwells Collaps-serie er både lettvektere og har en funksjon og design som får enhver til å heve øyenbrynet. Her får du alt fra kjeler til bøtter og lagringsbokser - alt sammenleggbart.

Testen

Den første gangen jeg koker vann med kjelen følger jeg spent med. Holder den tett, blir den for varm i håndtaket? Men, etter flere gangers bruk har jeg ikke opplevd noen spesielle problemer ved bruk av disse sammenleggbare produktene, og etter kort tid tar du de spesielle egenskapene som en selvfølge.
En av ulempene med kjelene er deres myke lokk. De gjør at det ikke er mulig å helle vannet av grønnsakene fra kjelene. Derfor er den kasserollen som har en innvendig sil utrolig praktisk. Da legger du potetene, pastaen eller grønnsakene i denne mens de koker, for så å enkelt løfte opp silen og la vannet renne av. Vi har prøvd å koke både søtpoteter og grønnsaker i hver sin kjele, og da var det praktisk å la silen stå i vasken for så å tømme kjelenes innhold i denne.
Eneste ulempen er at det er lett å glemme seg bort og klappe sammen kjelene eller kannen mens de fremdeles er varme, men selv om silikonen ikke holder på varmen gjør metallet det. Det er lett å brenne seg.
Rustfritt stål i bunnen gjør kjelene egnet til både tradisjonelle komfyrer, gass og til og med induksjonsovner.


Matheas søtpotetstappe

Vi testet kjelene med en ikke alt for komplisert søtpotetstappe og grønnsaker, mens kylling surret i en tradisjonell stekepanne. Vi beregnet en stor søtpotet per person, skrelte den og delte opp i små biter. Etter et kvarters koking var bitene møre og det var bare å slå av vannet og blande med smør før vi hadde i fløte og moste sammen med en stavmikser. Her er det bare å bruke egnet verktøy om man er på tur og er uten strøm. Smak til med salt og pepper og den velsmakende stappen er ferdig!


Utstyret

Vi prøvde kasserollen Outwell Collaps 4,5 liter med lokk og sil. Kasserollen på 2,5 liter med lokk og vannkjelen på 1,5 liter. Outwell har en rekke sammenleggbare produkter som føres hos mange forhandlere. Takk til Villmarksbutikken.no for lån av testutstyr.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden