: Bornholm fikk årets Havfruepris | Din Fritid

Bornholm fikk årets Havfruepris

Årets Havfruepris, som er oppkalt etter den lille statuen fra den Kongelige Porselensfabrikk, som vinneren får overrakt, gikk i år til Bornholm. Nærmere bestemt samarbeidet mellom Gourmet Bornholm og Destination Bornholm, som i fellesskap har markedsført Bornholm som et spesielt kulinarisk reisemål.

Leder Anne-Vibeke Isaksen og Georg Julin

Lederen for Danske Rejseskribenter, Anne Vibeke Isaksen, begrunnet valget med at Gourmet Bornholm i samarbeid med Destination Bornholm som de første i Danmark har forstått, at gastronomien er et viktig element for den opplevelsesturisme, som blir mer og mer viktig. Det var Georg Julin, som på vegne av Gourmet Bornholm, i samarbeid med Destination Bornholm mottok Den lille Havfrue.

Gode reiseopplevelser er ikke bare natur og kultur, det er også gastronomi. På Bornholm har de nå gjennom et målbevisst turismeprosjekt bevist at man ikke behøver å reise til utlandet for å få gastronomiske opplevelser. Her har man med stor suksess lykkes i å markedsføre øya med hovedvekt på gastronomi og på de mange lokalproduserte matvarer, som økologisk rapsolje, sjokolade, is, øl og snaps. Faktisk var det kreative folkeferd for mange år siden de første til å rendyrke turistenes smak for lokale røkte produkter, med stor utendørs servering rett ved arnestedet, sier Anne Vibeke Isaksen.

Prisen ble overrakt i forbindelse med utstillingen Ferie for Alle messen i Herning. Det var sjette gang at Havfrueprisen ble delt ut. De tidligere mottagerne har vært Midt Nord Turisme, Dansk Småø Turisme, guide Søren Sillehoved fra Bornholm, Campingrådet og Danmarks Radio.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden