: Sveits: Camping i Luzern - Alpelandets perle | Din Fritid

Sveits: Camping i Luzern - Alpelandets perle

Det nøytrale Sveits, som holder seg utenom alt – alltid, er verken kjedelig eller upersonlig – tvertimot. Her finner man en forrykende blanding av nytt og gammelt, pulserende storbyer og storslått natur.

Vi fant en skjønn campingplass utenfor byen Luzern i det sentrale Sveits

Det varierte alpelandet er i manges øyne et dyrt sted å tilbringe ferien, men i en velutstyrt bobil med all den luksus man kan tenke seg, er det både penger å spare og en masse frihet, fordi man selv bestemmer farten og reisemålet. Vi fant en skjønn campingplass utenfor byen Luzern i det sentrale Sveits.

Da det ble mulig å passere fjellovergangen ved St. Gotthard i det 12. århundre, blomstret Luzern opp som et viktig handelssentrum. Den ble imidlertid grunnlagt allerede i det 8. århundre ved elven Reuss og den nordvestlige enden av Vierwaldstätter sjøen ved foten av Alpene. Med andre ord i den vakreste og mest varierte natur man kan tenke seg.

Byens kjennetegn er Kapelbrücke, som er Europas eldste trebro og bygget i 1333

Byens varemerke er Kapelbrücke, som er Europas eldste trebro og bygget i 1333. Den er 200 meter lang og et imponerende byggværk. En katastrofal brann i 1993 ødela dessverre store deler av broen, slik at man i dag bare kan se 25 av 111 gavlmalerier, som beskrev byens historie. Ved gjenoppbyggingen ble det åttekantede vakttårnet midt på broen bygget om til et hus, hvorfra det i dag selges velkjente sveitsiske souvenirer som klokker og sveitserkniver.

Broen forbinder stadig de to bydelene for gående. På begge sider av elven er det masser av små gater for den shoppingglade turist. På den nordlige siden finner man de fleste historiske severdigheter og Schweizerhofquai, som er en lang promenade langs sjøen og der hvor både turister og lokale slapper av på benker i de grønne områdene.

Sveits er et fint campingland med ca. 330 campingplasser fordelt over hele landet. Vi bodde på Camping International Lido, som ligger utenfor byen og helt ned til sjøen. En fortreffelig plass når man vil kombinere byferie med avslapningferie. Den er både velegnet til en enkelt overnatting og flere dagers ferie. Gode bobilfasiliteter.

Plassen benytter, som de fleste campingplasser i Sveits, et annet strømuttak. En adapter kan lånes hos plassjefen mot depositum. Vær også oppmerksom på, at det ofte er veldig langt til strømpåler, så det kan anbefales å ha med en skjøteledning.

Den døende Løve, Löwendenkmal fra 1820

Et sted man må besøke i Luzern er Den døende Løve, Löwendenkmal fra 1820, som er et bemerkelsesverdig relieff etter dansken Bertel Thorvaldsen. Løven, som ligger i en 20 meter høy klippe, symboliserer sveitsergardistenes store slag ved Tuilerierne d. 10. august 1792. Minnesmerket ligger ved Gletchergarten og er et deilig grønt område borte fra byens støyende gater.

Med campingvogn på kroken eller i en bobil er det penger å spare på både overnatting og restaurantbesøk, fordi man kan spise hjemme, når man har lyst. Vi kan stoppe og spise lunsj i det fri eller spise ute til lunsj og lage mat på grillen hjemme om kvelden. Våre barn, Mie og Mathias, kan komme i seng i rett tid, mens vi kan sitte ute og nyte kveldsstemningen i ro og fred. Bobilen gir også frihet. Frihet til å reise som vi vil. Stoppe der vi har lyst og kjøre videre, når vi har sett alt vi vil. Vi bestemmer selv.


Fakta

Vi bodde på: Camping International Lido ****
www.camping-international.ch
Finn flere på www.campingtcs.ch (ca. 330 stk.)

Strøm:
Adapter kan lånes hos plassjef mot depositum
Husk skjøteledning – gjerne 25 meter

Vignett:
For å kjøre på de sveitsiske motorveier må man ha en vignet. Den kan kjøpes på bensinstasjoner før grensen eller hos FDM før afrejse: www.fdm.dk
Tunellene St. Gotthard, Seelisberg og San Bernardino er innkludert.

Turistinformasjon

www.myswitzerland.com og www.centralswitzerland.ch

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden