: Vikær Diernæs: Camping på første rad i Danmark | Din Fritid

Vikær Diernæs: Camping på første rad i Danmark

Det har aldri vært noen hemmelighet, at de danske campingplasser ligger naturskjønt plassert. Enten ned mot en liten sjø, en skog eller som oftest ut mot fjord eller hav. Vikær Diernæs Strand Camping syd for Haderslev er ikke noe unntak.

Vi sjekker inn tidlig om morgenen. Campingplassen er i ferd med å våkne. Naturen holder på å våkne til liv. Det ligger morgendis ut over Østersjøen og Diernæs Bukt, der de små jollene ligger for anker. Det oser av ro og idyll. Hvis vi ikke kan få stresset ned i løpet av ferien, er det ganske sikkert vår egen skyld.

Men spørsmålet er, hvor skal vi plassere campingvognen vår?. Oppe på skrenten, der det er ly, men samtidig suveren utsikt over hele bukten. Eller få meter fra vannet i sanden med tang, der det nok lukter litt. Valget faller på vannet, også selv om jeg ikke er sikker på, om bilen vår kan dra campingvognen opp av sanden igjen. Men det installerer seg en del 4-hjulstrekkere ved siden av, så vi får sikkert en av dem til å hjelpe, dersom det kniper, når vi skal hjem. Den tid den sorg. Vi vil i hvert fall utnytte, at man kan komme så nær vannet og ha ”egen strandlinje”.

Det er ikke mange steder i Danmark, at man har lov til å campe så nær vannet, og det er en helt spesiell følelse. Om dagen nyter vi utsikten og om natten, når vi ligger med vinduene åpne, kan vi høre bølgeskvulpet i strandkanten. Det er ren helsebot. I løpet av formiddagen blir det sakte men sikkert mer liv på plassen. Selv barna sover lenge, før de skal på lekeplassen og finne nye lekekamerater. Plassens lekeplasser er delt opp, slik at hver aldersgruppe har hver sin del. ”Det har vi gode erfaringer med. De store leker litt villere enn de små, slik at det er fort gjort at det skjer et uhell. På denne måten behøver de store heller ikke å begrense seg og ta for mye hensyn til de små. Det er bare å trå til”, forteller Dan Bugslag, som er leirsjef på plassen.

Vi skal også ut å leke, men det blir i våre medbrakte kajakker. De settes uten problemer på vannet rett foran campingvognen, og i løpet av få minutter, sitter vi med vann til hoftene og glir gjennom det stille vannet. Solen steker og det er lagt opp til en deilig tur langs kysten. Vi kommer helt opp til Haderslev Fjord og passerer også forbi Årø, der vi går i land på sydkysten. Langt borte fra larm og bråk spiser vi våre medbrakte matpakker og tar en høneblund på stranden, før vi padler tilbake til vårt lille hjem på campingplassen. Armene er litt slitne, men det er god trening for kroppen og en fantastisk naturopplevelse.

Faktaboks

Campingplassen ligger helt ned mot vannet i Diernæs Bukt mellom Aabenraa og Haderslev. Legger opp til deilige sykkelturer i området. F.eks. til Kalvø eller Løjt Land.

Plassen er medlem av TopCamp, som er en kjede med noen av landets beste campingplasser. Se også www.topcamp.dk
Vikær-Diernæs Strand Campings egen hjemmeside er www.vikaercamp.dk.

I tillegg til å ligge helt ned til en barnevennlig strand, er campingplassen et godt utgangspunkt for fiske, seiling, surfing og kajakk. 800 meter strand med blått flagg.

Dersom du ikke har egen campingvogn kan du leie en hytte på plassen. Det finnes både campinghytter og helt nye luksushytter. Prisene starter på ca. 330,- nkr. pr. hytte pr. døgn.

www.vildmarksliv.dk kan du finne informasjon om kano- og kajakkpadling.

Få mer informasjon om området hos Haderslev Turistbureau, Honnørkajen 1, 6100 Haderslev, tlf.: +45 7452 5550, Email: bureau@haderslev-turist.dk. Hjemmeside: www.haderslev-turist.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden