: Danmark: Tre dagers familiehygge på Vesterlyng Camping | Din Fritid

Danmark: Tre dagers familiehygge på Vesterlyng Camping

En campingplass behøver på ingen måter å være stor og prangende for at barna skal kose seg. Det er Vesterlyng Camping på Vestsjelland et veldig godt eksempel på.

Vesterlyng Camping ligger i Odsherred ved Havnsø

Det er fredag ettermiddag. For drøyt en time siden forlot vi hjemmet med et fullstappet campingvogn. Dette er bare en liten helgetur, men bedre enn ingenting. Campingvognen står der jo for det meste. Veiene blir mindre og mindre jo lenger vi kommer ut på Vestsjelland. Vi kjører i en landlig idyll og med Storebælt i det fjerne. Helt ute ved vannet ligger Vesterlyng Camping, der vi skal bo de neste tre dagene.

Vesterlyng Camping har nettopp anlagt en helt ny minigolfbane

Liten, hyggelig plass

Vesterlyng Camping ligger i Odsherred ved Havnsø helt ned til Neksel-bugten. Resepsjonen med dagligvarehandel ligger midt på plassen. Her får vi en varm velkomst av en opplagt leirsjef. Innsjekkingen er raskt overstått og i løpet av få minutter er vi på plass. Vognen er stilt opp og vi er klar for miniferie. Campingplassen er ganske kupert og man ligger på små terrasser, som gjør at plassen virker åpen. Den er også beplantet, så det er grønt overalt. Midt på plassen er det en stor lekeplass, svømmebasseng og helt ny minigolfbane. Hele plassen er delt opp i områder, så uansett hvor man bor, føler man ikke at man bor sammen med andre enn de som bor på samme gate. Plassen er rolig.

Når campingplassen har aktiviteter er det såkalte jordnære ting som barkebrødbaking og ballturneringer som står på programmet

Lekekamerater overalt

Barna har ikke vært her før, men det gjør ikke noe. I løpet av få minutter er de allerede i full gang med leken. Det er det som gjør camping så deilig. Barn møtes og leker. Når campingplassen har aktiviteter er det slike jordnære ting som barkebrødsbaking og ballturneringer, som alle kan være med på. Det er med andre ord ingen grunn til at det hele tiden skal være full fart. Camping handler vel så mye om at hele familien koser seg sammen med hverandre.

Man kan flere steder i området oppleve den uberørte naturen

Midt i vakker natur

Det som trekker de fleste gjestene til plassen, inkludert oss selv, er naturen. Plassen er omgitt av uberørt natur som for eksempel Sjællands største kysthede. Den er som skapt til fotturer eller hvis man vil lengre av gårde – en tur på sykkel. Nekselø og Sejerø er også selvskrevne utfluktsmål for endagsturer. Fergen går fra Havnsø. Det er nok en gang den uberørte naturen, dyrelivet og de historiske stedene som trekker og som gjør at man saktens kan tilbringe en dag på hver øy.

Man kan ikke annet enn å falle for den ro og skjønnhet som omgir campingplassen

Ro og hygge

Vår helg går imidlertid mest med til å slappe av og kose oss, men vi kommer helt sikkert tilbake hit igjen, for man faller for den ro og skjønnhet campingplassen er omgitt av. Den er et veldig godt eksempel på at det ikke alltid behøver å være full fart – heller ikke for barna. De nyter de trygge omgivelsene og de rolige aktivitetene. Det villeste vi gjorde denne helgen var en runde minigolf. Det sier jo det meste.

Alle batterier er ladet opp etter tre dager med frisk luft og familiær hygge. Hadde vi holdt oss hjemme, hadde vi brukt tiden på en masse huslige plikter. Det kan vi ikke her. Vi har nytt det i fulle drag, og det har til de grader barna også.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden