: Omnia: Ovn rett på komfyret | Din Fritid

Omnia: Ovn rett på komfyret

Fritidsovnen Omnia er en finurlig oppfinnelse som gjør det mulig å både bake og steke ovnsmat på gassplatene eller spritkokeren. Med Omnia kan man få nybakt brød til frokost, pai til lunsj, hjemmelagd bløtkake til ettermiddagskaffen, kjøttbrød til middag. Alt man kan lage i en fast ovn, kan mag også lage i Omnia.

Omnia består av tre deler. En form av aluminium der man legger deigen eller ingrediensene. Formen ser ut som en rund kakeform med et hull i midten.

Til den fins det et spesielt understell av stål som
også har et hull i midsten som gjør at varmen passerer gjennom konstruksjonen og gir overvarme. Øverst er det et lokk med ventilasjonshull.


Carianas ostepai

Ostepai er en spesialitet om bord på seilbåten Cariana, en Shipman 28 fra 1976. Oppskriften er hentet fra den svenske båtkokeboka ”Godt ombord” av Carina Lernhagen Matz. Hun er medarbeider i det klassiske båtbladet På Kryss.

Paideig:
150 g smør eller magarin
3 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ss vann

Fyll:
200 g mild sveitseost eller lagret grevé
3 egg
litt paprikapulver og svart pepper
1 dl melk
2 dl matfløte

Bland mel og smør. Tilsett vannet. La deigen ligge og hvile så kaldt som mulig i en plastpose i minst en time. Klem ut deigen i formen. Eller bruk en paideigsmiks (f.eks. Maizena). Skjær osten i små terninger og legg dem i den paikledde formen. Visp sammen eggene i en bolle og tilsett krydder. Varm melk og fløte til kokkepunktet og hell det over eggene. Vis sammen og hell i paiformen. Stek på leveste varme i cirka 50 minutter eller till eggstanden har stivnet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden