: Brønnøysund: Vinden kastet campingvogn 70 meter | Din Fritid

Brønnøysund: Vinden kastet campingvogn 70 meter

Joar Heimstad på Lund trodde ikke hva han så søndag morgen. Stormen hadde kastet campingvogna hans 70 meter nedover jordet. Så ringte naboen, campingvogna deres hadde havnet på fjøstaket.

Illustrasjonsbilde: Stormen herjet med campingvognen i Brønnøysund Foto: Arkivfoto: SPORTMEDIA

Tårnet ved Brønnøysund lufthavn registrerte kastevinder opp mot 61 knop (sterk storm) natt til søndag 26. oktober. Og på Lund, cirka 2,5 kilometer fra Horn, forsterkes vinden av en såkalt trakteffekt. Det har gitt resultater.

Herjet av vinden

– Det var helt ekkelt i natt altså. Jeg tenkte taket skulle forsvinne over meg, sier Joar Heimstad, som ikke har vært bekymret for vinden før denne natta.
Postkassen, en liten tilhenger, et skur i oppkjørselen og campingvogna var rett og slett ikke der de skulle være lenger, søndag morgen. Skuret i oppkjørselen hadde veltet akkurat der Heimstads bil vanligvis står.

Campingvogn på fjøsveggen

Hos Helge Lund og Anne-Lise Skånseng, noen hundre meter unna Joar Heimstad, hadde vinden slengt ei campingvogn flere titalls meter — og den endte delvis opp etter fjøsveggen og delvis på veien.
– Campingvogna har stått her i fire år, uten problemer. Men ikke i natt. Det sto en liten TV og et kjøleskap i vogna, de fant vi på jordet ved siden av fjøset, sier Skånseng, som var oppriktig bekymret natt til søndag.

Evakueringsklar

– Jeg har bodd her i 30 år, men har aldri vært nødt til å holde meg ute av soverommet. Men i natt var vi evakueringsklare. Da satt vi på stua, klare til å rømme om nødvendig, humrer Skånseng.

Kilde: banett.no.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden