: Flere campingovernattinger i Norge | Din Fritid

Flere campingovernattinger i Norge

I september i år var det 1,6 millioner overnattinger ved norske hotell, en nedgang på en prosent sammenlignet med september i fjor.

Det nærmer seg sesongen for vintercamping over hele landet. Vil det fortsatt være en økning i trafikken? Foto: Eivind Bye

Norske overnattinger gjekk opp med ett prosent mens utenlandske overnattinger gikk ned med seks prosent.

Ferietrafikken trakk ned totaltallet i september, mens det var en auke i kurs-, konferanse- og yrkestrafikken. Ferietrafikken gjekk ned med fire prosent, fra 609 000 til 584 000 overnattinger. Av de store utenlandske markedene i september 2008 var Sverige størst med 47 000 overnattinger. Tallet på svenske overnattinger giekk opp med 13 prosent frå i fjor, mens Storbritannia hadde den største nedgangen med 13 prosent, skriver SSB.

Økning for camping

Fra september i fjor til september i år gjekk tallet på campingovernattinger opp med fire prosent, frå 467 000 til 485 000 overnattinger. Norske campingovernattinger gikk opp med 7 prosent, mens utenlandske campingovernattinger falt med åtte prosent. For alle de spesifiserte utenlandske markedene gjekk tallet på overnattinger opp, med unntak av Nederland og Tyskland som gjekk ned med henholdsvis 17 og 4 prosent.

Stabilt hittil i år

Tross nedgang i tallet på hotellovernattinger hittil i år hadde totaltrafikken 28 000 flere overnattinger, en auke på 0,1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Hyttegrender hadde 19 000 flere overnattinger, en auke på to prosent sammenlignet med perioden januar-september 2007. Størst auke i perioden hadde campingplassene som steg fra 7,9 millioner til 8,1 millioner overnattinger, en oppgang på 2,5 prosent.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden