: Komfort for en rimelige penge – også på ferien | Din Fritid

Komfort for en rimelige penge – også på ferien

Det er ikke så mange år siden, at såvel kjøkken som toalettrom i en campingvogn av de fleste ble ansett som rimelig primitive. Slik er det absolutt ikke lenger. En moderne campingvogn i dag er et toppmoderne rullende feriehus med alle de komfortable løsninger, man kan tenke seg – vel å merke uten at prisene har gått til himmels.

Kjøkkenet i de nye campingvognene har alt, hva den moderne familie er vant til hjemmefra – bl.a. varmt vann, kjøl, frys, avtrekk.

I løpet av det siste tiåret har boligeiere investert milliarder i renoveringer. Komforten står i høysetet, og kravet fra barnefamiliene om samvær har betydd, at allrom og samtalekjøkkener er blitt et ”must” selv i mindre leiligheter.

Det er en utvikling, som også har satt sine spor i campinglivet, som er skandinavenes foretrukne ferieform. Produsentene av såvel campingvogner, teltvogner og familietelt har til fulle forstått og etterlevd campernes økende krav til komfort og betydningen av ordet ”familieferie”.

Nåtidens campingvogner er i høy grad innredet med henblikk på såvel familier og de såkalte ”lonely nests”, som reiser uten barn, men til gjengjeld legger vekt på sosialt samvær med venner og nye bekjente de har truffet på campingplassen.

Nåtidens campingvogner er inspirert av luksusyachts, der man på en begrenset plass maksimerer komforten – og det gjelder både i materialvalg og valg av tekniske installasjoner. Et kjøkken i en moderne campingvogn har i dag alle de fasiliteter man er vant til hjemmefra og jo – det er varmt vann. Der er selvfølgelig også blitt plass til både kjøl, frys og moderne avtrekksvifter. Samtidig er kjøkkenet normalt plassert, slik at det er fri kontakt til både den komfortable rundsittegruppen og barneavdelingen.

Det tidligere så gammeldagse toalettrommet er i dag ofte blitt til et egentlig badeværelse med dusjkabinett, store speil med inndirekte belysning og selvfølgelig et moderne og hygienisk toalett, som er lett å tømme.

I tillegg kommer også sentralvarme, gulvvarme, effektiv ventilasjon, eventuelt aircondition og muligheten for sentralt overvåkingssystem av alle de forskjellige innstallasjoner.

Det er selvfølgelig innlysende, at alle disse avanserte innstallasjonene ennå ikke finnes i teltvogner eller familietelt. Likevel har produsentene også fulgt med i utviklingen på dette feltet. Campingmarkedet er et broget marked, og vi ser for eksempel, at teltcamping er i sterk framgang. Og det er det ikke noe å si på. For lite penger kan man få et lettvektstelt, som settes opp på få minutter med både oppholdsrom, soveværelse, et par barneværelser og garderobe. Det samme gjelder teltvogner, som selvfølgelig kan leveres med moderne kjøkkener.

Med campingvogn på kroken har man mulighet til å ta med den samme komfort på ferien, som man er vant til hjemmefra, og samtidig få en ordentlig herlig familieferie til fornuftige penger.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden