: Test: Outwell Idaho L – ideelt til to voksne og to barn (2008 model) | Din Fritid

Test: Outwell Idaho L – ideelt til to voksne og to barn (2008 model)

Dette teltet er testet på en ukes sommerferie av to voksne og to barn. Teltet er et familietelt med to sovekabiner og et stort fellesrom.


Oppsetting av teltet

Første gang man setter opp teltet, skal man beregne litt ekstra tid. Det kan f.eks. være en god ide å gjøre det hjemme i hagen før selve ferien, så man er kjent med oppstillingen. Den er på ingen måte vanskelig og alt er markert med farger – både stenger og løpebaner i teltet. Barna kan alltids hjelpe til. De synes ofte det er moro. Teltet er uten tvil enklest å sette opp, når man er to personer, fordi det flere steder er en del vekt, når selve teltet reises.


Romslige sovekabiner

Sovekabinene i de to sidene er identiske. Har man barn kan man med fordel kjøpe en barnekabin, som er morsommere for barna å bo i. Den minner om et ordentlig barneværelse. Sovekabinene er veldig romslige og med full ståhøyde. Det er oppbevaringslommer i sidene og masser av ventilasjonsmuligheter. Man kan saktens ligge tre på rekke eller ha et barn i mellom seg, hvis man er to voksne og to barn. På den måten vil den andre sovekabinen i motsatt side kunne brukes til oppbevaring eller avmonteres, slik at fellesrommet blir større.


Barneværelse – morsommere enn hjemme

Barnekabinen er ikke bare til å sove i, men både koselig og morsom. Det er stjernehimmel, ekstra tak til ballspill og så er hele kabinen dekorert så man føler at man virkelig ligger ute i naturen. Barna kan gå på oppdagelse og ha det moro. Det er utrolig god plass, slik at barna både kan sove og ha leketøyet sitt inne i kabinen.

Foran begge kabinene er det også ekstra plass til tøy og sko. Her vil man med fordel kunne ta med en reisehylle til tøyet sitt og på den måten lage en skikkelig garderobe.


Masser av ekstra tilbehør

Til barnekabinen kan man også få soveposer, ryggsekker, baller m.m. i en gutte- og jenteserie, så det hele passer sammen.


Stue og kjøkken

Mellom de to sovekabinene er det en stor stue der seks personer uten problemer kan få plass rundt bordet. Det er inngang og masser av vinduer med gode utluftingsmuligheter og myggnett, så man får et perfekt inneklima. Hele denne avdelingen sammen med kabinene har fast bunn. Hovedinngangen er ved kjøkkenet og her er det igjen flere forskjellige muligheter til å åpne teltet og lufte ut. Det er god plass til både kjøkkenutstyr og sko. Hvis man vil lukke av mot resten av teltet, kan strømforsyningen ledes gjennom en liten ekstra åpning til resten av teltet. Det er også ståhøyde i kjøkkenet, slik at man uten problemer kan tilberede mat de dagene, da man ikke tar fram grillen eller benytter campingplassens kjøkkenfasiliteter.


Et godt telt med riktig god plass

Outwell Idaho L er et virkelig deilig telt, hvis man vil ha komfort på teltturen. Ståhøyden overalt i teltet er noe man setter pris på. Plassen er enorm og det er en fordel på sommerdager, da man er mer innendørs. Barnekabinen er en hit.

Teltet har mange gode utluftingsmuligheter. Den ene inngangen kunne imidlertid med fordel ha vært montert med en bøyle, så den også kunne stått åpen selv om det regnet utenfor. Teltet er ekstremt tett, selv ved regnvær i flere dager. Og her setter man også pris på at det er så god innvendig plass.


Et par gode råd

Outwell har et stort gulvteppe til stuen og området omkring kabinene. Det kan varmt anbefales å anskaffe seg det, hvis man har små barn, da det gir en ubeskrivelig komfort spesielt på litt kjølige sommerdager.
Er man to voksne og to barn skal man beregne god plass i bilen til utstyr. Oppakningen til en teltferie tar ganske mye plass.

Barnekabinen koster ekstra, men er verdt alle pengene. Bare spør dine barn. Det skal jo være morsomt å være på ferie…

Fakta

Vekt: 24,5 kg
Ståhøyde: 220/Innertelt 190 cm
Soveplasser: 6 personer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden