: Kroatia - en suksessfull campingdestinasjon | Din Fritid

Kroatia - en suksessfull campingdestinasjon

Den europeiske sammenslutningen av campingorganisasjoner og ferieparker (EFCO & HPA) har avholdt møte i turistbyen Umag i Kroatia. Det er en organisasjon som ble etablert i 1979 og som har ca. 25 000 europeiske campingplasser og campingområder som medlemmer.

Campingplassene tilbyr avslapping i deilige, økologisk velbevarte omgivelser og man følger opp med generelle forbedringer av standarden på campingplassene. Kroatia har sammenlagt rundt 226 campingplasser, samt 278 steder på bondegårder med mulighet til å campe. Til sammen er det overnattingsmulighet for ca. 224 000 personer. Hvorav 10 000 er på gårdene. Ifølge Kroatias Campingorganisasjon utgjør campingplassene 23,7 % av landets overnattingskapasitet. 15 plasser med sammenlagt plass til 22 500 personer, har fire stjerner. 57 plasser med sammenlagt kapasitet på 88 000 personer har tre stjerner. De fleste plasser med høy standard, tre eller fire stjerner, finnes i Istria.

Istria har flest plasser med fire stjerner, og på andre plass følger Dubrovacko-neretvanska området i den sydlige delen av landet.

Campingplassene er i gjennomsnitt fullt belagt 59,1 dager i året og i Primorsko-goranska området er de fullt belagt i 67,1 dager. Gjestene blir lengst på campingplasser med fire stjerner - opp til 87 dager. Hver gjest oppholder seg i gjennomsnitt 6,7 dager på campingplassen og lengst varer oppholdet på Istrias campingplasser der gjestene i gjennomsnitt blir i åtte dager. Ifølge offisielle opplysninger fra Statistisk sentralbyrå i Kroatia, var de fleste gjester i fjorårets syv første måneder fra Tyskland, deretter kommer Slovenia, Holland, Østerrike og Tsjekkia.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden