: Kroatia: Rab en flott campingøy | Din Fritid

Kroatia: Rab en flott campingøy

Det er ganske langt til den kroatiske drømmeøya Rab, men er man først kommet fram og har god tid, er det absolutt verdt turen. Man glemmer totalt tid og sted.

Det krever et par dagers kjøring til Kroatia, men la ferien starte når du drar hjemmefra og ta en overnatting eller to underveis. Det gjør alle i familien mer avslappet og med campingvogn på kroken eller telt i bagasjen er det ikke noe man skal rekke. Vel ankommet på Rab kommer belønningen for den litt lange kjøreturen i løpet av få timer. Roen, naturen og klimaet går rett hjem. Rab er ikke overbefolket. Det er en hovedvei rundt på øya, så det er lett å finne veien med bil. Til gjengjeld er det et vell av tur- og sykkelstier, der man kan komme ned til sin helt egen lille uberørte bountystrand med azurblått vann, kritthvit sand og omkranset av skog. En makelig måte å komme rundt til øyas mange strender på er også med taxibåt eller leie sin egen båt. Det kan gjøres på timebasis eller på halv- eller heldagsbasis. Det siste er naturligvis å foretrekke.


Byen Rab - en perle

Byen Rab ligger på sydsiden og er en sann perle. Som et utall av kroatiske kystbyer ligger den på en halvøy i Adriaterhavet, der byens hus og kirketårn hever seg over havet. Det er lett å komme rundt til de historiske stedene som for eksempel kirkene St. John, St. Mary og St. Antony, som alle ligger få minutters gange fra hverandre. Man kan komme opp i tårnet på St. Mary. Torvet, som ligger sentralt ved havnen er byens samlingspunkt. Her er det både underholdning og masser av boder, kafeer og restauranter. Det oser av hygge, fordi det ikke er snakk om frityrluktende fastfoodrestauranter, men spisesteder med hovedsakelig kroatiske spesialiteter fra et spennende kjøkken, som er en interessant blanding av Italia, Østerrike og Tyrkia.

Når dagens opplevelser er forbi og man trekker seg tilbake på campingplassen, er man avslappet og fylt med fornyet energi. Man glemmer totalt tid og sted på Rab, men det er jo nettopp formålet med ferie.


Her kan du bo

Det er to store campingplasser på øya: Padova III (rett utenfor byen Rab) og San Marino (nordøya).

Det ligger også et par mindre privateide plasser, som det kan være vanskelig å få plass på.
Det anbefales alltid å reservere plass i høysesongen i denne delen av landet.


Informasjon

Bilfergen går fra fastlandet fra byen Jablanac til Misnjak på Rab. Overfarten tar bare 15 minutter. Man kan også seile fra øya Cees hvis man allerede er der.

Ta evt. en campingguide for Europa, slik at du kan finne overnatting underveis og rett i nærheten av motorveien.

Nudisme er veldig utbredt. Hold øye med skiltene.
Rabska Fjera er en stor folklore festival i slutten av juli. En kjempeopplevelse, der man kommer tett på de glade kroatene, men der det også er mange turister i byen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden