: Camping uten campingvogn – er det mulig? | Din Fritid

Camping uten campingvogn – er det mulig?

Kjør-selv-ferie kombinert med camping er en ideell måte å prøve ut camping som ferieform på eller dra på camping uten selv å eie en campingvogn eller bobil. Man kan til og med velge å fly til reisemålet for å spare den lange kjøreturen ned gjennom Europa.

Kjør-selv-ferie kombinert med camping er en ideell måte å prøve ut camping som ferieform på

Finn ferien

Campingplassene, som venter, er veldig forskjellige – fra store ferieparker med alt hva hjertet begjærer til mindre plasser, som ligger i vakker natur og der roen og stillheten står i fokus. Flere norske byråer tilbyr kjør-selv-camping til stort sett alle europeiske land. Ferien bestilles hjemmefra slik man kjenner det fra charterferien. Man kan både bestille brosjyrer og surfe på Internett. Hvis man aldri har prøvd ferieformen tidligere, kan man med fordel prøve litt på en hjemlig campingplass ved å leie en hytte. På den måten finner man ut, om livet på en campingplass over hodet er noe for familien. Hvis ferien legges til høysesongen, må det bestilles i så god tid som mulig. Utenom sesongen er det som regel alltid plass og samtidig også penger å spare.

Barnen elsker denne formen for ferie

Lekekamerater overalt

Dersom familien din også innbefatter barn, kan du være sikker på at de vil elske denne formen for ferie. Den er på samme tid avslappende, fordi mor og far ikke behøver å finne på noe og fylt med opplevelser, fordi det er masser av aktiviteter og lekekamerater rett uten for døren. Campingplassene er sikkert innredet og barna møtes på lekeplasser og på de mange aktivitetene, som tilbys. Det hele er som regel med i overnattingsprisen, noe som også gjør, at feriebudsjettet ikke sprenges.

Campingplassene er veldig forskjellige

Slik bor man

Man kan både bo i telt og såkalte mobilhomes, som er en blanding mellom en campingvogn og en hytte. Mobilhomes har ikke hjul, men står fast. Det er like mye plass som i en hytte og de samme fasilitetene og soverom. Det betyr, at barna kan få hvert sitt værelse og foreldrene et soverom med dobbeltseng. Dusj- og kjøkkenfasiliteter er helt på topp. I Syden har mobilhomes ofte aircondition. Som regel er det også en veranda foran sommerboligen.

Flere norske byråer tilbyr kjør-selv-camping til stort sett alle europeiske land

Avreise og ankomst

Når man starter med å pakke bilen, vil man ofte oppleve, at plassen raskt blir brukt opp. To voksne og to barn med feriebagasje tar ganske stor plass. I tillegg til de personlige eiendelene som tøy, kan man med fordel ta med leketøy og hobbyutstyr. Tenk på, at mange ting kan fås i miniformat til feriebruk. Man kan med fordel også ta med en kjøleboks, slik at man har kalde drikker for hånden og til andre priser enn hvis man hele tiden må handle på bensinstasjoner. Kanskje er det også plass til matpakker. Husk underholdning til barna i baksetet. Sjekk ut om campingplassen har oppgitt et klokkeslett, når ferieboligen er klar til innflytting. På campingplassen sjekker man inn på samme måte som andre steder. Det krever framvisning av pass eller campingpass.

Campingplassene er sikkert innredet og barna møtes på lekeplasser

Klar til ferie

Etter ankomst tar det ikke mange minuttene, før man er på plass og klar til den lenge etterlengtede ferien. Barna har ganske sikkert for lengst dundret over på lekeplassen og begynt å leke, så hvorfor ikke åpne en kjølig flaske vin, slenge seg i en av lenestolene på verandaen og nyte livet. Solen steker med stor sannsynlighet ned på dere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden