: Kjør-selv-camping i Østerrike: Fam. Mathiasen har funnet en perle | Din Fritid

Kjør-selv-camping i Østerrike: Fam. Mathiasen har funnet en perle

Selv om man ikke eier sin egen campingvogn, kan man saktens være inkarnert camper. Slik forteller familien Mathiasen fra Hjørring i Nordjylland, som CampingNorge her møter i deres Vacansoleil mobilhome i Østerrike.

Kjør-selv-ferie kombinert med camping er en ideell måte å prøve ut campingformen på eller dra på camping uten selv å skulle eie en campingvogn eller bobil. Det er flere år siden Familien Mathiasen, bestående av Lars, Mona og deres to barn Mark og Sarah på 10 år, fant ut av det. Tidligere turer er gått til forskjellige steder i Italia og Frankrike, men i år var det tid for å prøve noe nytt. Valget falt på Dellach im Drautal i østerikske Kärnten, som ligger rett syd for Alpene og er kjent for sitt italienske klima.


Pool

- Vi har tidligere valgt å leie et villatelt, men Camping Waldbad var helt ny i katalogen og hadde helt nye mobilehomes, så det falt vi for samtidig som campingplassen så utrolig hyggelig ut kombinert med, at der var en suveren pool, forteller Lars Mathiasen.

At nettopp poolen er viktig er begge barna enige om. Pga. varmen, skal man en eller helst flere ganger i poolen. Men også fordi det er moro, og så er det jo sommerferie.


Ordnede forhold

- Her er utrolig pent og rent. Jeg er overrasket over, hvor velholdt og pent alt er. Uansett hvor man snur seg hen er det grønt og ordnede forhold. Fasilitetene er helt på topp og campingplassen er veltrimmet. Det er vi slett ikke vant til fra Italia og Frankrike, sier Mona Mathiasen.


Drauelven

Dellach im Drautal ligger ved Drauelven, som er en av de få gjenværende elver i Europa, som ikke er regulert, men har et naturlig løp. Byen er kjent som kursted for bl.a. folk med luftveisproblemer. Rett utenfor campingplassen ligger det et såkalt Kneip-anlegg, et kuranlegg, som fritt kan benyttes av både byens lokale og turister. Det består bl.a. av forskjellige basseng med helsebringende øvelser. Det hele kan kombineres med et utall av fotturmuligheter i fjellene og det har visst heller aldri skadet noen. De finnes i alle vanskelighetsgrader, slik at barn også kan være med.

Fotturen kan også planlegges slik at man kommer forbi en av de aktive gårdene på fjellet, som drives så autentisk, at man ikke oppdager, at de i dag også er der for turistenes skyld. Kuene, som gresser på engene i fjellet har imidlertid fortsatt en viktig funksjon i forhold til naturen.


Ost og skinke

- Vi skal også ut å gå, men bare noen korte hyggelige turer. Vi har allerede besøkt en gård på fjellet og det var fantastisk. Et trivelig ungt par drev stedet og viste oss, hvordan man lager ost og forskjellige skinker. Det hele skulle vi selvfølgelig smake til lunsj. Herlig, forteller Mona med begeistring i stemmen.

Dellach er nettopp et av de stedene man overraskes av. En liten hyggelig østeriksk fjellandsby, som kanskje ikke ser så flott ut i brosjyrene, men når man er der, faller man for dens enkelthet og ikke minst rene skjønnhet.


Fakta

Vacansoleil formidler oppstillingsplasser, leier ut luksus hustelt og mobilhomes i en lang rekke europeiske land.
Se også www.vacansoleil.dk
Campingplassen: www.camping-waldbad.at
Selv om det er sommerferie, så husk regntøy. Husk også gode tursko.

Les mer om campingplassen og området her: www.camping-waldbad.at

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden