: DK-CAMP tilbyr nå QuickStop for bobiler på 185 campingplasser | Din Fritid

DK-CAMP tilbyr nå QuickStop for bobiler på 185 campingplasser

Nå er foreningen DK-CAMP i ferd med å distribuere den syvende utgaven av brosjyren, QuickStop Camping 2009. QuickStop er en trygg og billig overnatting for bobilister.

QuickStop Camping 2009 - trygg og billig overnatting for bobilister

For syv år siden ble det innført en den gang helt ny ordning på en rekke danske campingplasser for å tilgodese et stigende antall “campingnomaders” spesielle behov i ferielandet. QuickStop heter ordningen, som spesifikt henvender seg til de stadig flere eierne av bobiler. Nå er foreningen DK-CAMP i ferd med å distribuere den syvende utgaven av brosjyren, QuickStop Camping 2009.

Bobilister er en gruppe campere, som ofte flytter seg mye og bruker bobilen, der de kommer fram, til en lunsjpause eller en middagslur inn i mellom alle ferieopplevelsene. Deres behov for fasiliteter på campingplassene er derfor ofte begrenset til et bevoktet område, toalett- og dusjmuligheter samt mulighet for spillvannstømming og påfylling av vann.

- Vi opplevde, at ulovlig camping på offentlige steder ble et stadig mer utbredt problem til stor sjenanse for lokalbefolkningen og andre. Med QuickStop har vi forsøkt å gi vårt bidrag til å minimere ulovlig camping i Danmark. Samtidig tilbyr vi bobilistene nettopp de fasilitetene som de har behov for, og mulighet for overnatting i trygge rammer til en billig pris, sier Preben Christensen, leder i DK-CAMP, som representerer 325 danske campingplasser.

- Etter at vi innførte QuickStop, er antallet campingplasser, som har tilrettelagt spesielle fasiliteter for bobilister og har sluttet seg til ordningen, steget med over 60 prosent til 185 plasser, sier han.

QuickStop Camping 2009 har fortegnelse over alle de deltagende QuickStop-plassene med de enkelte plassers hovedopplysninger som kontaktinfo, klassifikasjon og priser. Her kan man også se, om overnattingen kan gjøres innenfor bommen, utenfor eller begge deler. Plassene er plottet inn på et lite Danmarkskart.

Ved å benytte QuickStop-ordningen overholder man ikke bare landets lover. Man får en trygg og sikker nattesøvn i tillegg. Campingplassenes fasiliteter står til disposisjon for QuickStop-camperne, og med de spesielle fasilitetene for bobiler, kan de miljøsikkert bli kvitt husholdningsavfall og spillvann samt få fylt friskt vann i tankene. For å benytte QuickStop skal innsjekking på campingplassen foretas etter kl. 20.00 og avreise være før kl. 10.00 den påfølgende dag. Man skal selvfølgelig som alle andre campere ha et gyldig campingpass i henhold til myndighetenes krav til registrering.

Ønsker man en mer utfyllende informasjon om plassene er det en god idé supplere QuickStop Camping 2009 med den store og gratis DK-CAMPING GUIDE 2009, der alle campingplassene som er med i DK-CAMP er fyllestgjørende presentert.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden