: Hokksund Camping vil utvide med badeland | Din Fritid

Hokksund Camping vil utvide med badeland

Campingplassen i Hokksund vil utvide. Målet er basseng og vannsklier. Men det er flere skjær i badevannet.

Rundt 40 mål skog skal forvandles til storstilt campingplass med nytt sanitæranlegg, utgravd fiskedam, badeplass, brygger, badebasseng og vannsklier. Hvis Hokksund båt og camping får det som de vil. Og det er ikke sikkert. For Fylkesmannen, Hokksund Arbeiderforening og Norges vassdrags- og energidirektorat har alle kommet med innsigelser. Medeier Gustav Braathen i Hokksund båt og forklarer og peker på idéskissen.

– Vi ønsker å få til flere aktiviteter. Både for dem som bor på campingplassen og får alle andre i bygda, sier han. Ideen går ut på å sammen med kommunen kjøpe resten av skogsområdet på øya Sandøra, hvor campingplassen ligger. Familien Braathen skal eie mesteparten midt på øya til utvidet campingplass, mens kommunen skal eie et belte rundt langs elva til friområde.
– Vi flytter de faste gjestene våre lenger inn, på en ny plass som er sikrere mot flom, forteller Braathen. Trinn én er å anlegge de omtrent 100 nye plassene og nytt sanitæranlegg. Utendørs badeanlegg ligger eventuelt lenger fram i tid.
– Da må jeg snakke med banken først, for å si det sånn, humrer campingeieren.

Men før det blir aktuelt å gå i banken, må forslaget til ny reguleringsplan godkjennes. Så langt har det kommet tre innsigelser. Fylkesmannen mener planen ikke ivaretar allmenne hensyn til friluftsliv og landskap.
– Miljøvernavdelingen har innsigelse til omfanget av ny campingplass og manglende føringer for ivaretakelse av strandsonen, skriver konstituert avdelingsdirektør Anders Horgen. NVE krever i sin innsigelse detaljerte planer for hvordan plassen skal vernes mot flom og skred. Hokksund Arbeiderforening er bekymret for at turområdet skal ødelegges og ber kommunen verne hele skogsområdet som friområde.

Braathen avviser at utbyggingen skal gjøre friområdet mindre tilgjengelig.
– Vi har gjort det vi kan for å ta hensyn til allmennheten. Turgåerne flyr ikke midt inne i skauen likevel. Naturstien og skiløypa langs elva skal bestå, sier han.
Campingeierne håper nå å komme til enighet med partene, slik at reguleringsplanen kan godkjennes i kommunen før jul.
– Dette kan bli veldig bra for både oss som campingplass og Hokksund som by, sier Braathen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden