: Al-Ko: Mammut mover får campingvognen på plass | Din Fritid

Al-Ko: Mammut mover får campingvognen på plass

Al-Ko er storleverandør av chassiser til campingvogner, og lager også annet utstyr til campingbransjen og har nå utviklet en mover, som er tilpasset Al-Ko chassiser. Den heter Mammut, en gedigen sak som setter de største campingvognene på plass selv på de vanskeligst tilgjengelige stedene.


Større frihøyde fra mover til bakken

Moveren er konstruert slik at den bygges helt inn i Al-Ko chassisrammen, slik at det er større frihøyde enn hos konkurrentene. Da en stor del av de vognene som selges er utstyrt med Al-Ko rammer, vil det derfor være veldig mange eiere av campingvogner som kan dra nytte av denne. Et problem med mange andre movere er, at man kjører på, når man skal over kantstein eller kjøre ned av en rampe på f.eks. ferger.

Begge driftsenhetene er festet direkte på chassisvangene, og det monteres en forsterkningsdrager på tvers mellom vangene. Denne monteringsløsningen sikrer en sterk og stabil driftsenhet.

Lav egenvekt

Vekten er 30 kg og mindre enn konkurrentenes. Når man tenker på de sparsomme vektreservene, som er til rådighet på dagens campingvogner, er det viktig, at man tar hensyn til alle muligheter for vektbesparelser.


Stor yteevne

Al-Ko har laget en mover, som virkelig lever opp til navnet sitt, Mammut.
Den er beregnet til å trekke en campingvogn med maksimumsvekt på 2250 kg. Største stigning den kan klare er 28 %, og en kanthøyde på 4 cm viker den heller ikke tilbake for.

Kanskje mover som standardutstyr?

Framtiden vil vise, om produsentene i framtiden vil velge å tilby mover som standardutstyr. Al-Ko´s chassiser og Mammut moveren passer perfekt til hverandre, så monteringen vil bli enkel i produksjonsleddet. Da veldig mange i dag velger å få en mover ettermontert, ligger tanken snublende nær, og Al-Ko har sikkert også gjort seg sine tanker om dette.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden