HYMER: Produserer igjen Eriba-Touring-Caravans | Din Fritid

HYMER: Produserer igjen Eriba-Touring-Caravans

Fra september 2010 produserer HYMER igjen caravanserien Eriba-Touring helt og holdent i Bad Waldsee. Dermed er kult-vognen – utviklet 1956 og i 1957 for første gang produsert i Bad Waldsee –, og dermed la grunnlaget for Hymers utrolige suksess, tilbake på sitt „fødested“.

I over 50 år og fremdeles i produksjon etter det opprinnelige konseptet med en korrosjonsbeskyttet og selvbærende stålrørkonstruksjon. Vognene blir av kundekretsen spesielt berømmet for sin robusthet, lave egenvekt og gode kjøreegenskaper som muliggjør en uproblematisk håndtering av vognen. En annen uvurderlig fordel er den gode annenhåndsverdien til denne vognserien.

Ved å legge hele produksjonsprosessen til Bad Waldsee oppnår HYMER enda et godt salgsargument for den suksessrike vognserien, nemlig det gode håndverksmessige ryktet til dette tyske distriktet, og ikke minst fabrikkens egne høye kvalitetskrav. Fra produksjonsstart vil man satse på de fire mest populære modellene og de mest etterspurte planløsningene nemlig Familia 310, Triton 430, Troll 530 og Troll 550.

Familia 310, med en karosserilengde på 3,71 Meter, har i grunnversjon sittegruppe i begge ender samt kjøkken. Triton 430, på 4,21 Meter, har også sittegruppe i hver ende, men i tillegg til kjøkken også klesskap og toalett/vaskerom. Den samme planløsningen, men med 4,71 meters lengde og 10 cm større bredde finner man i Troll 530. På alle disse modellene er det mulig å bestille en versjon med fast dobbeltseng bakerst.
Troll 550, som måler 4,71 Meter, har som standard fast dobbeltseng bakerst, mens den øvrige planløsningen består av kjøkken, bad og klesskap samt sittegruppe i fronten.

Utvendig beholder man den tofargede lakkeringen i perlegrått/sølv. Den attraktive baklysrampen, hevetaket samt den aerodynamisk utformede fronten er heller ikke endret. Karosseriet har en veggtykkelse på 25 millimeter og en gulvtykkelse på 35 millimeter. De åpningsbare vinduene har doble glass og det store hevetaket er ustyrt med en 26 millimeter tykk sandwichisolering. Den innvendige ståhøyden oppgår under hevetaket til hele 1,91 meter, og gir dermed en god romfølelse. Inngangsdøren muliggjør, takket være en respektabel høyde og bredde, en bekvem tilgang til vognen.

Interiøret i Touring-serien utmerker seg med et ergonomisk møbelkonsept. Møbler i dekoren Toskana kirsebærtre med kremfargete elementer i skapdørene og i de bakre overskapene og et tilpasset stofftrekk og gardiner. Skummet i sitteputene holder høyeste premiumkvalitet. Stoffene er behandlet med flekkbeskytter.

Like ergonomisk er den kompakte kjøkkenseksjonen med romslig arbeidsbenk, der man finner en rund oppvaskkum og et kokeapparat med tre bluss. Kjøleskapet er med sitt volum på 70 liter stort i i denne vognklassen. Alle Eriba-Touring-modellene, som har vaskerom, kan som ekstrautstyr utstyres med dusj.

På forsiden