: Oppskrifter: Campingmat der smaker | Din Fritid

Oppskrifter: Campingmat der smaker

Et måltid er roten til alt godt. Tenk på alle de måltidene du har hatt opp gjennom årene, og som du faktisk husker. Kanskje fordi maten var så god. Eller fordi selskapet var så hyggelig.

De aller mest minnerike kveldene er gjerne en kombinasjon. Kunne du tenke deg å være den som serverer de gode måltidene? Her får du oppskrifter på enkle retter som tar kort tid å forberede og lage. Samtidig smaker de så godt, i all sin enkelhet. Så gjelder det å se om din gjestfrihet, den gode maten og naboens takknemlighet er nok til å gjøre akkurat dette måltidet til en av de kveldene som dere kan tenke på.

Kjøttboller

Kjøttboller i tomatsaus (6 personer)

800 gram kjøttdeig
1 dl vann
2 ts dijonsennep
Tabasco
Salt og pepper
Olje til steking
Tomatsaus
2 stk bokser hermetiske tomater
1 stk løk, finhakket
2 stk fedd hvitløk, finhakket
½ liter vann
1 stk buljongterning, oksekraft
½ potte fersk basilikum

- Bland sammen alle ingrediensene til kjøttboller. Trill til små kjøttboller og stek de på middels varme i olje.
- Ha løk og hvitløk i en kjele med litt varm olje. La det surre i noen minutter før du tilsetter tomatene. Kok opp og tilsett vann og buljongterning. La det hele koke i noen minutter.
- Tilsett kjøttbollene og la de trekke i noen minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Hakk opp basilikumblader og tilsett rett før servering.

Serveres sammen med ris, brød, pasta eller poteter. Alt etter hva du har for hånden.

Scampi i chili

Scampi i chilisaus (6 personer)

1 kg ferdig renset scampi
2 dl sweet chili-saus
1 stk loff
Estragon
Olje til steking
Salt og pepper
1 pose majones
1 stk hvitløksfedd, finhakket
1 stk lite beger rømme
Sitronsaft
Salt og pepper

- Varm opp stekepannen og stek scampiene på høy varme, ett minutt på hver side.
- Skru ned varmen og ha over chilisausen. La scampiene trekke i et minutt eller to.
- Riv opp loffen i passende biter. Om du ønsker de litt sprø, kan du legge brødbitene noen minutter i ovnen eller på grillen.
- Bland sammen majones, hvitløk, rømme og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Enklere og raskere enn denne festretten kan det nesten ikke bli. Dette er også genial kveldsmat eller nattmat. Det tar bare noen minutter å tilberede, men smaken kommer til å sitte i timevis.

Pestokylling

Pestokylling og tomatsalat (6 personer)

6 stk kyllingbryst
½ glass basilikumpesto
1 dl olivenolje
6 stk store tomater
1 stk liten rødløk
2 ss kapers
Noen dråper olivenolje
Salt og pepper
Basilikumblader

- Bland sammen pesto og olivenolje. Ha blandingen over kyllingen og pensle kjøttet så alle sidene får smaken av pestoen.
- Enten kan du steke kyllingbrystene på middels varme i ca. 15 minutter i stekepanne, eller bare brune de. Da trenger de ca. 15 minutter på 180 grader i ovnen etterpå.
- Lag salat: Kutt tomat og løk i tynne skiver og legg lagvis i en form. Tilsett kapers, olje, salt og pepper og noen blader basilikum.

Oppskrifter er fra Bobil & Caravan nr. 4/2011

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden