: Camp-let 2012: Nytenking bak 5. generasjons Camp-let | Din Fritid

Camp-let 2012: Nytenking bak 5. generasjons Camp-let

Det vakte stor oppsikt, da den første Camp-let for over 40 år siden kjørte ut fra fabrikken i Sønderjylland. Oppmerksomheten og forhåndsinteressen er nesten like stor i disse dager, når den 5. generasjonen av den populære teltvognen ruller ut til forhandlerne i inn- og utland.

Det er over 40 år siden den første Camp-let kjørte ut fra fabrikken. Siden er den blitt en populær teltvogn for hele familien

De første modellene, Camp-let 300 og 400, kom på markedet rundt 1970, og noen få år senere kom den første glassfibervognen og det teltvognkonseptet, som vi kjenner i dag. Det var den såkalte Camp-let 500, som ble solgt fra 1973 til 1979 med stor suksess. Camp-let 500 ble avløst av Camp-let GT og en GLX-versjon, som var de første med ”Camp-let systemet” og som fortsatt ses langs veien. Serien som fram til nå har vært på markedet med modellene Apollo og Apollo Lux, Concorde, Savanne og Savanne Royal blir etter 20 år nå erstattet av en 5. generasjon.

Grunnprinsippene er beholdt, men den 5. generasjonen inneholder mange forbedringer og endringer, slik at man har valgt å endre modellbetegnelser til Basic/Basic+, Savanne, Classic, Adventure og Premium.

Vognene er blitt til i samarbeid med Camp-let brukere, som løpende har sendt forslag og gode råd inn til fabrikken opp gjennom årene. I tillegg til de mange henvendelsene kjører mange av fabrikkens ansatte selv med Camp-let, og har følgelig gjort seg noen egne tanker.

Det er nytenkning bak 5. generasjons Camp-let

Et av ønskemålene har vært mer bagasjeplass, og derfor er rominnholdet i den nye Camp-let cirka 15 % større enn i forgjengeren. Dessuten vil det fra nå være akryltelt i to modeller, Classic og Premium, mens de øvrige fortsatt vil ha bomullstelt. Samtlige telt vil i framtiden være utstyrt med glidelås hele veien rundt nedentil, slik at man kan sette på bunn og få et 100 % lukket telt. Bunnen kan kjøpes som ekstrautstyr. Det er også nye trendy teltfarger i Classic og Adventure.

Utvendig skiller den nye Camp-let seg også ut fra forgjengerne. Takrelingen er fjernet og erstattet av to alu-skinner, som er integrert i glassfiberlokket. Som ekstrautstyr kan man kjøpe en takbagasjebøyle eller bagasjetildekning, når man kjører med campingutstyr eller stativer til transport av enten sykler eller kanoer.

Les mer og finn nærmeste forhandler på www.camp-let.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden