: Camp-let 2011: Gjør teltvognen klar for vinteren | Din Fritid

Camp-let 2011: Gjør teltvognen klar for vinteren

Årstiden, da landets campere plasserer vognene i vinteropplag, nærmer seg. En teltvogn fra Camp-let holder i årevis med bare minimalt med service og vedlikehold, og her kan du få gode råd om hva du skal gjøre føre teltvognen skal i hi.

Camp-let’s direktør Hans Jørn Nissen med oppbevaringsbøylen med hjul, slik at man lett kan få vippet teltvognen over på siden og deretter rulle den inn i en garasje eller en carport til vinteropplag

Sjekk først og fremst at teltet inne i vognen er helt i orden etter sesongen og kontroller nøye at teltet er knusktørt, før vognen pakkes sammen for vinteren. Ikke bruk silikon eller andre midler. Du skal bare vaske eventuelt smuss av teltduken med rent vann, og som sagt sørge for å få det skikkelig tørt.

Camp-lets tilbehørsprogram omfatter en oppbevaringsbøyle med hjul, slik at man enkelt vipper vognen over på siden og triller den inn i en garasje eller en carport. Så tar teltvognen nesten ikke noe plass.
Hvis Camp-let’en skal oppbevares i en tørr, oppvarmet garasje, kan man la teltet sitte på, men hvis vognen skal overvintre i en carport, gjør man seg selv en tjeneste ved å avmontere teltet. Det tar fem minutter å ta teltet ut av en Camp-let og cirka 20 minutter, når teltet skal gjenmonteres på våren.

Hvis den tømte Camp-let skal stå utendørs i vinterhalvåret, kan man med fordel investere i en vinterpresenning, slik at vognen er dekket helt til og beskyttet mot regn og snø.
- Vil man ikke utføre de praktiske oppgavene selv, kan man bestille en service hos forhandleren og la dem gå gjennom vognen fra A til Å, forteller direktør Hans Jørn Nissen på Camp-let. Det er i høst- og vintermånedene, at de har god tid på verkstedene til å utføre den slags oppgaver, i stedet for at man kommer på våren, da de har det travelt med å klargjøre vogner for nye kunder.

Det skjer heldigvis sjelden, at man har bruk for reservehjulet sitt. Det sitter alltid i en bøyle under teltvognen, og derfor er det viktig, at man under høstkontrollen tar en titt på reservehjulet. Det kan være, at det mangler luft eller kanskje bør skiftes ut med en ny utgave av arten. Vil man gjøre arbeidet sitt fullkomment, kan det gjøres med en runde med felgrens til alufelgene, en dråpe olje til koblingslåsen og kanskje en omgang polish til glassfiberkarosseriet.
- Når sesongen nettopp er avsluttet, kan man fremdeles huske, hva man kom på at man manglet i sommer. Det kan være en kjørekappe, en ny stor bagasjeboks, et solseil eller kanskje en gjestekabin, slik at man får et par kvadratmeter mer plass i teltvognen neste sesong, sier Hans-Jørn Nissen og fortsetter:
- Du kan enten besøke en forhandler og se utvalget eller finne en liste med masser av muligheter og ideer til tilbehør på hjemmesiden, og så er det bare å bestille utstyret, så det ligger klart til våren, avslutter Hans Jørn Nissen.

Les mer her: www.camplet.dk

Forhandler i Norge: http://www.camp-let.dk/index.php?id=109

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden