: Frankrike: Bretagne – Pointe du Raz – Telttur til Frankrikes vestligste punkt | Din Fritid

Frankrike: Bretagne – Pointe du Raz – Telttur til Frankrikes vestligste punkt

Bretagnes vestligste punkt ligger ca. 1.600 km fra den dansk/tyske grensen, men er lett tilgjengelig da det er motorvei hele veien gjennom Tyskland, Belgia, Holland og det nordlige Frankrike. Det kan anbefales å ta en overnatting underveis. Vi har teltet i bagasjerommet og det er perfekt, for da kan vi selv bestemme ruten og hastigheten.

Pointe du Raz - Bretagnes vestligste punkt

Bretagne har vært en del av Frankrike siden det 16. århundre og dekker et område på 37.000 km2 og er dermed en anelse mindre enn Nordland. Det kan derfor også anbefales å velge ut noen områder, som man gjerne vil besøke. Det har vi gjort og vi starter på det vestligste punktet syd for Brest.

Vakker utsikt ved kysten

Bretagne er et veldig annerledes område

Bretagne er et veldig annerledes område av Frankrike og minner på mange måter om Syd-England. Landskapet er veldig variert og når man driver og kjører rundt, kommer man gjennom de små hyggelige nordfranske byene. Kysten er de fleste stedene dramatisk fylt opp med fuglereservater. Befolkningen er på mange måter veldig lite franske, men likevel er man ikke i tvil om, at man er i Frankrike.

Beliggenheten er viktig når man camper

Her bor vi

Vi sjekker inn på campingplassen som heter Camping de la Baie, som ligger få kilometer fra Frankrikes vestligste punkt Pointe du Raz. Den er veldig enkel, men også svært hyggelig. Det er en liten butikk sammen med resepsjonen og i den gamle tidligere stallen er det dusj og toalett. Det er primitiv camping, men for oss er beliggenheten det viktigste. Lekeplassen består av noen husker.

Bagasjen er minimert på teltturen i forhold til om vi camper i campingvogn

Teltet pakkes ut

Bilen er helt fylt med bagasje og campingutstyr og det er ganske imponerende at alle våre ting kan få plass i bagasjerommet. Vi har fire sportsbager med tøy og private eiendeler. Av campingutstyr har vi med telt, luftmadrasser, fire soveposer og campingmøbler. Vi pleier også alltid å ha med grill, men ikke på denne turen. Det var ganske enkelt ikke plass.

Teltet er raskt på plass når man hjelper hverandre

Det går som en lek

Når hele bilen er tømt begynner vi å sette opp teltet. Det går greit, når vi hjelper hverandre og barna er flinke hjelpere. Teltstengene har fargekoder, så man lett kan se hvor de skal sitte, så i løpet av få minutter, er vi klar til å plugge og bære tingene på plass.

Det er hyggelig stemning i de franske småbyene som vi kjører gjennom

Klar for utflukter

Bilen er helt tom og er nå perfekt til å dra på utflukt i, så det gjør vi. Vi skal ut og se nærmere på området. Vi bor få kilometer fra Frankrikes vestligste punkt, men før vi kjører ut dit kjører vi gjennom de små franske landsbyene, der man får inntrykk av at livet går sin vante gang. Det er ikke noe stress og mas og det er høyt under taket. Det er små kolonialbutikker, der man kan handle og man kan være heldig å finne en liten kafé.

Pointe du Raz

Pointe du Raz – Frankrikes vestligste punkt

Vi parkerer bilen på den store parkeringsplassen ved Pointe du Raz for å fortsette til fots ut på klippeavsatsen, som markerer Frankrikes vestligste punkt. Det er storslått natur med en praktfull utsikt ut over Atlanterhavet, som i dag viser seg fra sin mer rolige side. Det er et godt stykke å gå, men stien er bred og jevn, så barnevogner og rullestoler også kan komme ut dit. På veien ut ser man også en stor flott statue til minne om de falne under 2. Verdenskrig.

Pass på når du går rundt, for klippene er bratte og kan være glatte

Bratte klipper og flott utsikt

Man kan bruke lang tid på Pointe du Raz, men vær forsiktig på klippene som er bratte og kan være glatte. Hold godt øye med barna. Det kan også anbefales å sette seg ned og bare nyte utsikten. På vei tilbake til parkeringsplassen stopper vi på det lille torget, der det er butikker og restauranter. Med andre ord kan man få en hel dag til å gå i området.

Abbey Daoulas klosteret fra 1167

Besøk også klosteret Abbey Daoulas

Ca. 90 km fra Pointe du Raz, på vei mot Brest ligger klosteret Abbey Daoulas, som ble grunnlagt i 1167 av Sainte Agustin ordenen. Klosteret er utrolig velholdt og den tilhørende hagen er en opplevelse i seg selv. Siden 1986 har det vært et kulturelt sentrum, der det bl.a. er skiftende utstillinger fra hele verden i de gamle bygningene.

Har man stått tidlig opp kan man alltids rekke innom Brest og kombinere dagsturen med en lunsj i byen og kanskje litt shopping.

Byene omkring Pointe du Raz har både butikker, creperi, bakeri og kafeer

Den lille byen

Hvis man ikke vil kjøre så langt bort, så er alternativet å besøke de små hyggelige byene rundt Pointe du Raz. Kerveur er en samling hus, der du finner kafé, creperi og et lite bakeri. Litt lengre bort ligger Plogoff. Det kan også anbefales å kjøre til Port Launey ca. 60 km fra Pointe du Raz. Det er en svært hyggelig elveby. Det er mange små sjarmerende byer i hele området, så man kan også bare kjøre etter nesetippen og se hva dagen bringer.

Så skal det slappes av etter en lang dag med masser av gode opplevelser. I morgen venter en ny dag

Kveldskos og en god natts søvn

Kveldstimene er alltid spesielle når vi er på campingferie. Alt etter hvor mye vi har opplevd i løpet av dagen er vi enten bare trøtte eller helt utslitt. Uansett tilstand så sover vi utrolig godt i teltet, der den friske luften, gjør at vi faller i dyp søvn i de lune soveposene. Og så er det en fryd å våkne opp neste dag til fuglekvitter og vinden i trærne. Klar for en ny dag.

Les mer om Outwell telter her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden