: Rapido satser på solen | Din Fritid

Rapido satser på solen

– Det regner ute, men nyhetene våre for 2014-sesongen er inne i bobilene - så det gjør ikke noe. Slik åpnet eksportansvarlige Norbert Waldhausl pressekonferansen for Rapido i Moulay i Frankrike i juni.

Stolthet

Til tross for nedgang i Europa preger optimismen hele Rapido. Franskmennene er stolte av sin fabrikk, sine bobiler og løsninger. På en rundtur i fabrikken hilser alle og smiler, og etter en prøvetur spør alle hvordan det gikk og om ikke bilen var bra.

Vindu og skap.

Norsk representant

– Rapido har en privat fransk eier, er uten gjeld, og satser hele tiden på å utvikle våre produkter, forteller Svein Hågensen som er Rapido sin representant i Norge og Sverige.
Rapido har heltre i alt sitt møblement, og all møbelsnekringen skjer på samme fabrikk som resten av produksjonen.
– Det å ha alt på ett sted gir oss større fleksibilitet både på våre tradisjonelle bobiler, men også på vår Van-serie, forteller Hågensen, og fortsetter:
– Rapido er spesielt gode på innredning, selve treverket, monteringen og innfestingen er solid og gjennomtenkt. Det blir ikke skrudd én skrue i en Rapido uten at vi vet at det er tilstrekkelig feste for den.
Og skruer går det mye av. På fabrikken limes taket på, i tillegg til et utall av skruer som sikrer konstruksjonen og innfestingen mot veggene. Når det hagl-sikre taket som går ti centimeter ned på alle sider heises på plass på toppen av det hele bør det være duket for et langt og lekkasje-fritt bobilliv.
– Rapidos 2014 modeller er vanntette også på undersiden. Det har skjedd ikke minst etter ønsker fra kunder og representanter i Skandinavia, det er hos oss man finner de mest krevende forholdene, derfor bygges alle bilene til å tåle norske forhold. Skandinavia er omsetningsmessig også et av de viktigste markedene til Rapido målt i forhold til folketallet, forteller Hågensen.

Lys i sikte

Rapido satser på lys, og alle modellene har utelukkende led-lys. Det er utstrakt bruk av lyslister og indirekte belysning, og franskmennene er gode på å bruke lys som en bevisst del av interiørdesignet. Flere av modellene har også dimmer på lyset. På flere av modellene er det også USB-kontakt ved sengen for lading av mobiltelefon.

Nytt i 2014

Alle modeller til Rapido har vintersikret vann og avløp. Sikringen er gjort i form av dobbel tank, og varmluft. En annen nyhet er at alt treverket i underkant på bilene er fjernet. Det er gjort for å sikre at det ikke er noen materialer som suger til seg fuktighet, om det skulle bli noen lekkasjer.

Kreativ måte å gi tilgang til skap, vask og privatliv.

Kreative løsninger

Hva gjør man når man vil ha en frittstående seng i en 6,49 cm lang bobil. Jo, man må tenke kreative løsninger, som for eksempel en bøyd kjøkkenbenk. Man forstår at Rapido virkelig vil få det til når man ser på løsningen til 640-modellen. Her er kjøkkenet rett på venstre side for døra. Hadde kjøkkenbenken vært rett ville det ikke blitt plass til å komme rundt dobbeltsenga bakerst i bilen, derfor denne «vrien». Bobilen kommer med tre sengeplasser som standard, men kan også leveres med en ekstra heveseng for én person. En spennende modell for de som er ute etter en kompakt bil hvor plassen er virkelig godt utnyttet.

For de trengte

Plages du av at du våkner når barna må på dobesøk på nattestid? Eller er dere to par som reiser sammen? Rapido er en av flere produsenter som bruker den smarte løsningen med to dører til badet på nattestid. Det gir litt mer privatliv. Løsningen finnes på 643, 691, 790dF.

Dette er Rapidos nye modeller for 2014:

Serie 6:
600FF
640/B
676FF
690
Serie 7/70:
790 dF
7065FF AL-KO (Alde)
Serie 8:
803F
866F
881F
Serie 9/90:
990dF
9000dFH

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden