: Trives i England | Din Fritid

Trives i England

England er full av slott, museum og severdigheter du kan besøke. Her er det store parkeringsplasser, så det er aldri noe problem å parkere bobilen utenfor. Vi har til og med vært på fly-museum hvor de hadde egen reservert parkeringsplass i skyggen for de med hund.

Tewkesbury campsite har flotte fri-områder for hundene.

Mange muligheter

Mona og Raymond Robinson bor i Morvik i Bergen, men helst liker de å farte rundt i sin bobil i selskap med sine hunder, og England er ett av favoritt-reisemålene.
De synes det er rart at de nesten aldri treffer andre nordmenn eller skandinaver på ferie.
– Vi har vært i mange land med bobil, men synes England er et lett land å feriere i. Det er mye mer å se i landet enn bare London og storbyene. Det er mye god mat, tidligere var det mye dårlig, men det har dukket opp mange nye og gode restauranter. I tillegg får du rimelig og god mat på de lokale pubene. Mange butikker med godt utvalg gjør landet til et shoppingeldorado. På supermarkedene finnes det mange varianter av ferdige middager, veldig godt og enkelt for bobilturister, og ikke minst billig.
England byr på fine veier, og det setter vi fra vestlandet ekstra pris på, sier Mona, som kan fortelle at de trives på puben med et glass øl og god mat.

Campingplassene

Campingplassene er godt tiltrettelagt for hund. Det er som regel egne lufteområder, det er søppelkasser overalt og hundene får lov å løpe løs på store områder.
– Vi hadde tidligere fuglehunder som trenger mye trim, og det er en kultur der for at de kan være løse. Engelskmenn er uten tvil et hundeelskende folk.
Det er en spesiell opplevelse å campe på veddeløpsbanene. Her er campingplassen på grøntområdet i midten av banen. Hundene kan løpe mye fritt i disse områdene når det ikke er løp. I tillegg ligger de som regel i nærheten av en by, noe vi med bobil setter stor pris på. Da kan vi som regel la bilen stå og oppleve bylivet.

Ingen problemer

– Mange vil ikke til England på grunn av venstrekjøring. Men vi holder oss bare bak bilen foran, så vi opplever ikke det som noe problem.
Det er et godt sommerklima, spesielt ved badebyene i Sør-England. Men det er uansett viktig å være forberedt på all slags vær, og å ta med gode og varme klær som tåler regn. Sør-Europa på sommerstid er for varmt for både hundene og oss. England er passe. De har skoleferie fra midten av juli til midten av august, og da er det stort trykk på badebyene og campingplassene, så vi synes at mai, juni og juli er de beste feriemånedene, forteller Mona.

Mange fine landsbyer å kjøre gjennom, husk å kjøre på venstre side.

Bobil i England

Det er svært få oppstillingsplasser for bobil i Storbritannia, men det er mange campingplasser. Det er to store organisasjoner som har plasser over hele landet: The Caravan Club og The Camping And Caravanning Club. Du trenger ikke være medlem for å bo på plassene deres, men det er billigere og det er ingen hindring å være norsk. En annen fordel ved å være medlem er at du kan bo på «Certified Location». Det er for eksempel en bondegård eller en pub som har tillatelse til en fem-seks plasser. Her varierer det litt med fasilitetene, men du får i alle fall tilgang til strøm, fylle vann og tømme do. Veldig kjekt å bo utenfor puben, så slipper du lage middag og kan ta en øl eller to til maten.
Du kan også bo på private campingplasser. Det er på denne type campingplass du finner svømmebasseng, bar, barneklubber, lekeplasser, disco, restaurant etc.
På «klubb-plassene” er det lagt mer vekt på stille og rolige opphold med pene ryddige omgivelser og rene toaletter og lignende.
På disse plassene er det mange godt voksne mennesker, og de har ofte hund. Vi opplever engelskmenn som spesielt kontaktskapende når du har hund. Selv da vi var i Spania var det mange engelskmenn som kom bort og hilste på hunden, sier Mona.
– Det er her vi som regel bor. Vi er selv i kategorien «pensjonistektepar med hund» og her finner vi vel at de fleste er som oss, sier Mona.
Avstanden mellom campingplassene er små, vi snakker ofte om en halvtime maks en time på fine motorveier - og du er i et nytt område.

De berømte hvite klippene sees i bakgrunnen.

Regler for hund

Det er de samme regler som gjelder inn til England som inn til Norge, bortsett fra at du må passe på at du reiser med en ferge som er godkjent som transportør av kjæledyr. Det er fergeselskapet som er ansvarlig for at du har papirene i orden og hundene blir fysisk skannet og passet deres sjekket før ombordstigning. For dette tar de seg betalt (ca. 30 pund). Du kan reise fra Esbjerg og Amsterdam til England, men hunden må da stå i kennel om bord med restriksjoner på hvor mange ganger de kan få besøk og luftes. Det anbefales å kjøre til Calais og ta fergen der - da ligger hunden i bilen og turen tar bare en og en halv time. Det går ingen ferger direkte fra Norge.
Mer info:
https://www.gov.uk/take-pet-abroad

Anbefalte campingplasser

Chertsey: Ligger ved Themsen, 40 minutter med tog fra London sentrum. Det er grønt og fint på selve plassen som er omgitt av store høye trær og jorder med flotte løpemuligheter for hundene. Kort kjøretur til Windsor, Hampton Court.
Baltic Wharf Caravan Site i Bristol: Her er det kanal og båter, deilig mat og øl i nabopuben!
Tewkesbury i Gloucestershire, Sørvest-England: Campingen ligger midt i en mellomstor by. Det betyr at det er gangavstand til byen med kafeer og puber. Stonehenge er i nærheten.
Organisasjoner: www.caravanclub.co.uk og www.campingandcaravanningclub.co.uk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden