Din Fritid 4-2019 | Din Fritid

Din Fritid 4-2019

Har du vurdert et fortelt til den reisevogn eller bobil? Vi har sjekket ut hvordan det er å sette opp et oppblåsbart fortelt i praksis. Men vi har også flere tester: Vi har satt lupen på Westfalias bybobil på VW Crafter. Vi har prøvekjørt Hymers nyeste og mest eksklusive B-Klasse Master Line. I tillegg har vi sett på den nye og redesignede vognklassikeren Knaus Südwind.

Din Fritid har sjekket overnattingsforholdene og anbefaler hva du bør se og oppleve i byen som er en favoritt for mange som bor på Østlandet. Strømstad er et naturlig stoppested også for deg som kjører E6 på vei opp fra eller ned til kontinentet. 

Anbefalt og leseverdig:
Det gikk ikke helt som planlagt: Målet for turen var Geilo. Barndommens favorittplasser skulle gjenoppleves. Bobilen var lastet med gode minner, fiskestang og turstøvler. Alt var klappet og klart for en frihelg i naturens tegn. Men det er ikke alltid det går som man planlegger…

Innhold i denne utgaven: 

Hvem vil vel ikke ha en luftig sitteplass i bobilen sin? Med to sidesittere langs hver sin vegg sparer du plass og får en romsligere opplevelse i sittegruppen. I tillegg er det lettere å passere. Men det er også en ulempe ved løsningen. Din Fritid har testet markedets mest moderne interiørløsning: Sidesittere.

Laika Kosmo 909 er en ny helintegrert bobil i det som er produsentens rimeligste serie. Vi ser et aldri så lite volumfrieri fra Laika for tiden. Produsenten lanserer stadig flere rimelige modeller, selv om Laika lover Ecovip-nyheter også for kommende sesong.

Nordmenn setter sitt preg på Strømstad, Sveriges vestligste by. Totalt eies over 1300 hytter i området av nordmenn. I tillegg farter bobilfolket til byen i hopetall. På Strømstad camping er mer enn 9 av 10 gjester norske.

Med engler i bagasjen og Tromsø som mål startet en 500 mils campingbilferie i midten av juli.

– Ferda som kjede er ikke gammel, men alle våre forhandlere har betydelig med fartstid i bransjen. Her ligger kompetansen vi trenger hver eneste dag. Så er det Ferdas ansvar å tilføre felles rutiner og materiell - og ikke minst felles holdninger, forteller Leif Terje Hansen.

– Det ble for mye å ha hus, privatbil, bobil og campingvogn. Så lenge vi står i ro er campingvogn best, forteller ekteparet Tørnblom fra Askøy - som har funnet sin drømmeplass i Spania.

– Det har vært en drøm fra tidlig i tenårene, å være fri, ikke ha for mye å gjøre. Vi har alltid hatt lyst til å oppleve kulturer, mennesker, få nye venner og komme til nye steder, forteller Mari og Daniel.

De fleste har fått med seg at det er mulig å lage et fortelt med luftfylte slanger i stedet for tradisjonelle stenger. Men hvordan setter man det opp? Klarer du det alene? Hvor lang tid tar det?

Stadig flere oppdager nytten og gleden over ekstrarommet som et fortelt kan tilby. Stadig flere bobilister og reisende caravanister oppdager de oppblåsbare forteltenes fordeler. Her kommer en oversikt over aktører på det norske markedet.

Lofoten er for mange selve symbolet på Nord-Norge. Ja, kanskje symbolet på Norge. Den norske sivilisasjonen er jo ikke bygget på olje, den er bygget på tørrfisk.

Planen for bobilturen var å finne tilbake til mitt barndoms Geilo. Her har jeg tilbakelagt mange mil, både med bittesmå ski og tursko, i vakker natur. Men noen ganger går ikke turen helt som planlagt.

Tysklands største fornøyelsespark er mer enn et vanlig tivoli. Europa Park gjør seg fortjent til å kalles en temapark, da alt skjer i geografiske temaer i europeiske land. Og for oss med bobil er det en av de beste fornøyelsesparkene som finnes.

En av de største nyhetene fra Knaus for 2019-sesongen er redesignet av deres klassiske Südwind-serie. Nå har modellene kommet i salg også i Norge, og Din Fritid har testet en utgave med to enkeltsenger.

Master Line (ML) er Hymers nyeste B-Klasse serie. Den har kanskje markedets mykeste gange, takket være motor og automatgir fra Mercedes. Og den har en mer formfull front enn sine søsken. På tide, vil mange si. Din Fritid har prøvd modellen på norske veier.

Med nye Crafter har VW for alvor meldt seg på i kampen om å ha markedets mest moderne varebil. Westfalia er et av selskapene som innreder denne til en bybobil, og vi har testet 2019-modellen av Westfalia Sven Hedin.

Norske bobiler strømmet til Öckerö kommune i påsken. Din Fritid hadde en artikkel om det bobilvennlige-reisemålet i vinter, og mange benyttet de røde dagene i påsken til å teste ut reisemålet, forteller Din Fritid-leser Yngvar Halvorsen.