Öckerö: Fulgte tipset: Nordmenn strømmet til | Din Fritid
Öckerö: Fulgte tipset

Nordmenn strømmet til

Norske bobiler strømmet til Öckerö kommune i påsken. Din Fritid hadde en artikkel om det bobilvennlige-reisemålet i vinter, og mange benyttet de røde dagene i påsken til å teste ut reisemålet, forteller Din Fritid-leser Yngvar Halvorsen.


Fiskerihavna på Hönö med bobiler lang kaia og på bobilparkering, i bakgrunnen brua over til Fotö.

Etter å ha reist med bobil i flere år rundt om på de forskjellige øyene utenfor Gøteborg og knapt sett en annen bobil fra Norge, var det denne påsken mange som hadde funnet veien hit.

Svenskene var veldig overrasket og lurte på hvorfor det var så mange nordmenn i området akkurat i årets påske. Etter å ha spurt mange av de tilreisende var svaret at de hadde lest en artikkel i det norske bladet Din Fritid, utgave 2-2019. Her presenterte journalist Per Andersson-Ek Öckerö kommune. I Öckerö er det uvanlig mange bobilparkeringer i et vakkert kystlandskap. På onsdag i påske-uken var det bare på Hönö, som er en av totalt 8 bobilplasser, over 20 norske bobiler.

Helårsåpent

Bobilparkeringen på Hönö er den eneste som er åpen hele året, og her var det også flest norske bobiler. Havnesjefen jobbet på spreng med å få sjøsatt båtene som sto på land slik at det ble plass til flere bobiler. På skjærtorsdagskvelden telte jeg over femti svenske og norske bobiler på plassen.

På Öckerö havn var det ikke plass til så mange da de fleste seilbåtene fremdeles sto på land, men noen hadde lagt seg mellom båtene der det var litt plass. Her åpner man for fullt 25. april hvert år.

På Fotö var det plass til noe over ti bobiler, selv om det var veldig mange båter på land der også.

På øyene er de lokale hyggelige og prøver å legge alt til rette for oss med bobil, selv så tidlig i sesongen. Bare på Hönö bobilparkering må de ha tatt inn rundt 45 000 kroner i løpet av påskedagene. Døgnprisen er 170 kroner med strøm, dusj, toaletter, tømming og renovasjon.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden