Nytenkning: Slide-out som monner | Din Fritid
Nytenkning

Slide-out som monner

Hvem har vel ikke lyst til å henge en superkompakt campingvogn bak bilen med de beskjedne målene 2,6x1,85 meter. Så, vel fremme på campingen kjører du ut vognsidene og får en bredde på hele 4,6 meter.

Beauer, som produktet heter, er laget i en prototype som kan ses i Paris etter avtale. Produsent og oppfinner Eric Beau forteller at de har kapasitet på fabrikken i Nantes, men at de er i en tidlig fase med produktet. Derfor har heller ikke vogna vært å se på de store tyske messene som Caravan Salon eller CMT.  

Ekstrem-slide-out

Vi har den siste tiden i Bobil & Caravan (Nå: Din Fritid) vist kompakte bobiler som Adria Compact og Tabbert Puccino som benytter slide-out. 

Men det er ingen som tar konseptet, bokstavelig talt, så langt ut som Beauer. Boarealet øker fra fire til 12 kvadratmeter i løpet av 25 sekunder. Driften av slide-outen er elektrisk, enten via 12V på bilen eller ved å koble til 230V. 

Beauer 3X har dusj, toalett, varme, vann, TV, kjøkken og stue med ekstra seng. På kjøkkenet er det kjøleskap på 130 liter og to kokebluss. 

Den tverrstilte dobbeltsengen har adkomst fra kortsiden. For å få fire soveplasser må sittegruppen res opp.

Gevinsten med den ekstreme slide-outen er åpenbar: Du har en kompakt vogn som er lett å kjøre på veien, samtidig som du har god plass innvendig når du er vel på plass.

Flere planer

Samme oppfinner har ambisiøse planer. Samme tekniske løsning som på 3X er planlagt plassert på et Volkswagen T6 chassis i løpet av 2017. Den kompakte bilen vil bli enkel å kjøre, men likevel tilby masse plass når den “pakkes opp”. Denne vil dessverre neppe bli godkjent som bobil i Norge da kravene til innvendig bredde og høyde skal være permanent. 

Da er kanskje 3X+ mer aktuell. Dette er tenkt å bli en storebror til campingvognen 3X på 6x2 meter i lukket versjon. Når den åpnes vil den ha hele 34 kvadratmeter gulvflate. Produsenten har garantert rett når de påstår at noe tilsvarende ikke finnes på markedet. Prisen på “storebror” vil ligge rundt 100 000 kroner over 3X. Denne vogna er tenkt lansert i 2018. 

 

Tekniske data

Vekt: 980 kg

Pris: 25 000 euro i Frankrike, foreløpig ingen norsk importør

Areal: 4 kvm lukket og 12 kvm åpen.

Antall soveplasser: 4

Chassis: Al-Ko

Ferskvannstank: 10 liter

Gråvannstank: 10 liter

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden