Kreativ vogn: Black = Beautiful | Din Fritid
Kreativ vogn

Black = Beautiful

Belgiske Peter Elseviers er skribent og kunstner. På Mobicar-messen i Brüssel fikk han en oppgave: Lag et kunstverk ut av en gammel campingvogn. Resultatet ble en fullt ut brukbar campingvogn som du ikke har sett maken til.

Foto Seppe Kuppens

Utgangspunktet var en gammel campingvogn som trengte restaurering. Det var kun rammeverket som var brukbart. Og det mange ville tenkt at var en omfattende restaureringsjobb ble like mye et kunstverk.

Peter forteller at han så på vraket av vogna som han ser på et blankt lerret, før det skal fylles med kreativitet.

Første skritt var å gjøre noe som aldri anbefales av interiør-designere: Å male interiøret i vogna helsvart. Normalt er dette noe som kun forsterker følelsen av å være i et lite rom. Dette var kunstnerens intensjon, men det viste seg også å bli den største utfordringen. Hensikten med prosjektet var å gjøre svart til en attraktiv farge.

Til glede for en kunstnersjel er de mange detaljene i de svarte fargelagene, som ikke blir synlige før man ser dem i sterkt lys.

 

Spesialeffekter

Det totalt forandrede interiøret i vogna har både detaljerte maleinnslag og mer eksperimentelle uttrykk. Kunstneren forteller at løsningene ble til underveis, og ikke rent sjelden måtte elementer males om eller rives ned for å få det til å fungere.

Et element som går igjen, og som ikke er så enkelt å gjengi på bildene, er blandingen mellom mattsort og høyblank svart. For å skape kontrast har Peter inkludert en del elementer i sølvfarge.

 

Lysekrone

Som for å enda en gang understreke at dette er mer et prosjekt enn en vogn for praktisk bruk er et innvendig høydepunkt en stor lysekrone. I tillegg er det fylt opp med utallige pyntegjenstander, og kunstneren beskriver selv interiøret som «bombardert», men egnet for en innvendig og mental reise.

Etter utstillingen ble campingvognen kjøpt opp av Hymer-museet, og skal inngå i deres samling.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden