Kortnytt | Din Fritid

Kortnytt

Kortnytt
Trafikksikkerhet

Sjekk blindsona

Nå dukker plutselig motorsyklistene opp i blindsona di igjen. Så følg med, og ta hensyn. I fjor mistet 20 motorsyklister livet. Det er et tall vi ikke ønsker å se i år!

Kortnytt
Frende Forsikring: Sykkeltyverier

Høysesong for sykkeltyverier

I fjor kostet sykkeltyverier svimlende 166 millioner kroner! Nå er det igjen høysesong, så vær oppmerksom på hva du kan gjøre for å minske sjansen for at nettopp din sykkel blir stjålet.

Kortnytt
Trafikksikkerhet

Kan redde liv!

Front-mot-front-ulykker med lastebiler er ofte katastrofale. Dette har forskere ved Chalmers tekniska högskola i Sverige gjort noe med. De har utviklet et helt nytt frontkonsept for lastebiler som kan redusere kupédeformasjoner på personbiler kraftig.

Kortnytt
NAF: Elbil

Flere velger elbil

Stadig flere husstander velger bort bensin- eller dieselbilen sin til fordel for elbil viser en fersk undersøkelse fra NAF.

Kortnytt

Rekordår for dompap

Fuglene har fått prøvd seg skikkelig denne vinteren. I store deler av januar var det kaldt og mye snø mange steder i landet. Mildvær overtok en uke før Hagefugltellingen, og det var derfor stor spenning knyttet til hvordan fuglene hadde taklet forholdene denne vinteren.

Kortnytt

Bompengerekord i 2023

Aldri før har norske bilister betalt mer i bompenger. Statens vegvesen har beregnet at bompenge–regningen kom på hele 15,2 milliarder i fjor. - Dette er et rekordhøyt tall, og det er ventet ny bompengerekord i år, sier Ingunn Handagard, pressesjef i NAF.

Kortnytt
NAF: Trafikksikkerhet

Helt vilt!

Det er mørke kvelder. Kulda kommer, og viltet trekker mer. Vær også forsiktig ved eng og dyrket mark, da det ofte står igjen korn som ikke er høstet. Dette tiltrekker seg vilt som leter etter mat. I forrige vintersesong ble det påkjørt over 9000 hjortevilt!

Kortnytt
Lønner seg å være smart:

Europas smarte turisthovedstad

Den europeiske kommisjonen har kunngjort de seks byene som er tildelt prisen som Europas smarte turisthovedstad for 2024. Prisen er opprettet på initiativ fra EU, og gis til byer som viser en ekstraordinær innsats for bærekraftig og innovativ turisme.

Kortnytt
Fersk undersøkelse:

Har tro på ferieformen

En ny studie i Tyskland viser at trenden med campingferier kommer til å fortsette, forteller det tyske caravanbransjeforbundet (CIVD). Også morgendagens potensielle kunder vil verdsette fleksibilitet, nærhet til naturen og muligheten til å ta individuelle valg, understrekes det. 

Kortnytt
Halvert salg:

Caravan & Bil Bø AS er konkurs

– Salget har halvert seg i første halvår i år i forhold til første halvår i fjor, forteller advokat Øystein Malmgren til Telemarksavisa. Etter at Caravan & Bil Bø AS har meldt seg selv konkurs er han oppnevnt som bobestyrer. 

Kortnytt
Trafikksikkerhet

Grrrr.....

Du vil sikkert kjenne deg igjen i mange av punktene under når det gjelder hva vi irriterer oss over i trafikken. Og mye av det handler mye om sikkerhet.

Kortnytt

Bensin- og dieselprisene fortsetter å øke

I august økte snittprisene på bensin og diesel igjen. Bilistene måtte ut med i snitt 22,92 kroner per liter bensin og 21,28 kroner for diesel. – Nå blir det igjen dyrere å fylle tanken. Tiden er overmoden for å kutte avgiftene, sier Ingunn Handagard, pressesjef i NAF. 

Kortnytt
Caravan Xpo 2023

Dørene er åpnet!

Den aller første åpningen av Caravan Xpo-messen er nå et faktum. Klokken 12 torsdag ble snoren klippet og dørene til vår nye nasjonale caravanmesse åpnet.

Kortnytt
NAF:

Look to Sweden, Vedum!

Den svenske regjeringen vil kutte drivstoffavgiftene fra nyttår. – Nå må finansminister Trygve Slagsvold Vedum se til Sverige. Det er fullt mulig å kutte avgiftene i Norge og få ned pumpeprisen her også, sier Ingunn Handagard, pressesjef i NAF.

Kortnytt

Nederlandsfergen konkurs

Både moderselskapet og det norske datterselskapet til rederiet Holland Norway Lines, som seilte mellom Kristiansand og Cuxhaven/Emden, har gått konkurs melder E24.no i dag.

Kortnytt
Trafikksikkerhet

Ny gang- og sykkelbro i Etne

Nå skal det bli tryggere å være myk trafikant i Mo i Etne, og på grunn av vegarbeid i forbindelse med bygging av gang- og sykkelbro er det verdt å merke seg noen tidspunkter hvor det kan være dårlig fremkommelighet på denne veien.

Sider