Kortnytt | Din Fritid

Kortnytt

Kortnytt
Hallingdal Feriepark

Åpner igjen

Sakte, men sikkert åpens det opp både her og der, og nå ønsker også Hallingdal Feriepark velkommen!

Kortnytt
Enrico Brigano:

Gleder seg til bobilferie

Skuespilleren og showmannen Enrico Brignano er berømt i sitt hjemland Italia. Med 1,6 millioner Facebook-følgere er det mange av hans landsmenn som følger med når han forteler at han snart skal på tur med sin bobil.

Kortnytt
Forsikringsselskap med gladnyheter:

Færre krasjer i rundkjøringer

Tro det eller ei: Norske sjåfører takler rundkjøringer stadig bedre, viser skadestatistikk. De siste to-tre årene har det vært en markant nedgang i antall ulykker i rundkjøringer her i landet

Kortnytt
Mye snø i fjellet:

Frykter enorme flomskader

Store snømengder smelter nå i fjellet etter den snørike vinteren. - Nå må folk ta grep for å sikre eiendommene sine. Hvis ikke kan det gå skikkelig galt i år. Tidligere år har vist at også flere campingplasser liger utsatt til.

Kortnytt
Ansvarlig for produktutvikling:

Endringer i Hobbys ledelse

Thomas Neubert er ingen ny mann hos Hobby. 45-åringen har jobbet i selskapet i hele 24 år. Neubert har ledet Hobbys markedsavdeling de siste 12 årene og får nå ansvaret for Hobbys produktutvikling innenfor campingvogner, bobiler og bybobiler.

Kortnytt
Dometic bidrar:

Helsinki bruker kjølebokser i ny tjeneste

I Helsingfors i Finland opprettet man raskt et nytt tilbud til de eldre når samfunnet gikk over i lavgir, på grunn av smittefaren. Myndighetene og en rekke veldedighetsorganisasjoner startet en ny tjeneste for den isolerte delen av befolkningen:

Kortnytt
VW nyttekjøretøy:

Forlenger garantitiden med 3 måneder

Volkswagen nyttekjøretøy forlenger garantitiden for nye kjøretøy med tre måneder. I mange markeder har det i denne perioden værtvanskelig å få utført service og garantiarbeid, sier VW. Derfor vil alle deres nyttekjøretøy som normalt ville endt sin garantiperiode mellom mars og mai 20202 bli utvidet med tre måneder.

Kortnytt
Nybilsalget i april 2020:

Nedgang i personbilsalget

I april gikk det totale bilsalget ned med 30 prosent sammenlignet med årets først kvartal.

Kortnytt
Pierluigi Alinari:

En av bransjens store gründere har gått bort

Italienske Pierluigi Alinari døde tidlig om morgenen i går 1. mai. Alinari var en av de siste store gjenlevende gründerne i den europeiske bobilindustrien. Siden 1980 var fritidskjøretøyene til de kjente merkene Caravan International, McLouis, Mobilvetta, Elnagh, Joint og Dream resultat av hans ideer og hans lidenskap.

Kortnytt
Til fjells i 1. mai-helgen?

Husk vinterdekk!

Våren har kommet i Sør-Norge, men så tidlig på våren kan Kong Vinter gjøre et comeback. Metereologisk har sendt ut farevarsel i Agder, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark. - Har du lagt om til sommerdekk og skal litt opp i høyden, må du rett og slett få på vinterdekkene igjen, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Kortnytt
Hjulene begynner igjen å snurre rundt:

Ford starter produksjonen igjen

Ford bekreftet i dag at de har som mål å gjenoppta produksjonen på de største fabrikkene for biler og motorer i Europa 4. mai. Produksjonen gjenopptas i ulike faser på fabrikkene i Saarlouis og Køln i Tyskland, på bilfabrikken i Valencia i Spania og Craiova i Romania. Produksjonsanlegget for motorer i Valencia åpner 18. mai. Åpningen av Fords motorproduksjon i Dagenham og Brighend i England vil bli bekreftet på et senere tidspunkt.

Kortnytt
Har vært nedstengt:

Tysk caravanbransje gjenåpner

Den tyske regjeringens avgjørelse om å igjen åpne for handel av biler, campingvogner og bobiler i landet er viktig for bransjenes likviditet, sier det tyske caravanbransjeforbundet (CIVD) og det tyske caravanhandelsforbundet (DCHV). De ønsker avgjørelsen velkommen, da bransjen igjen trenger omsetning. Alle tyske forhandlere måtte brått stenge i midten på mars, men har fått grønt lys for igjen å åpne butikkdørene fra og med den 20. april.

Kortnytt
Stamsaas Fritid AS:

Generasjonsskifte i Sarpsborg

Fra 1. april tok Camilla Erichsen (31) over som daglig leder i Stamsaas Fritid og gir fra seg styrelederansvaret til Richard Erichsen (28). Det betyr at to søsken som er tredjegenerasjon Erichsen nå har trådt inn i ledelsen i Stamsaas Fritid. Carsten Erichsen, tidligere daglig leder, blir nestleder.

Kortnytt
Ford Mustang Cobra Jet:

Helelektrisk Mustang med 1400 HK

For første gang i historien lanserer Ford Performance en helt unik helelektrisk dragracer. Det forventes at den mer enn 1400 HK sterke Mustang Cobra Jet når en topphastighet på mer enn 270 km/t på den 402 meter lange dragracing-banen. 

Kortnytt
Har hatt stopp under koronakrisen:

Truma produserer igjen

På grunn av koronakrisen har også Truma innskrenket virksomheten i de siste ukene. I midten av april 2020 startet familiebedriften fra Putzbrunn opp produksjonen igjen med en liten arbeidsstokk, kan selskapet fortelle i en pressemelding. – Vi er hele tiden i kontakt med produsentene og forhandlerne, og vurderer sammen den aktuelle situasjonen og tilpasser oss den nye utviklingen trinn for trinn, opplyser administrerende direktør Alexander Wottrich.

Kortnytt
Ford har sammenlignet:

Så mye mindre bråker en moderne bil

Det har skjedd en stor positiv utvikling med langt mindre støy i kupeen til biler. Det gjelder varebiler som benyttes til bobiler og ikke minst personbiler. Ford har i anledning av at de presentere sin nye Kuga-modell gjort en sammenligning tilbake til 1966:

Sider