Kortnytt | Din Fritid

Kortnytt

Kortnytt
Amerikanske Thor Industries i 2019:

Økt omsetning hos Thor Industries

Thor Industries, som er verdens største produsent av fritidskjøretøy, økte nettoomsetningen med 22,9 prosent til 2,16 milliarder dollar (en økning på 402,8 millioner dollar) per 31. oktober 2019.
Kortnytt
Den europesike Trigano-gruppen

Økt salg av fritidskjøretøyer

Til tross for reduserte nettointekter, økte Trigano salget og overskuddet på fritidskjøretøyer siste forretningsår. Virksomheten var spesielt preget av økonomisk og politisk usikkerhet i Europa, pluss reduksjon av lagre hos noen distributører, innstramming av forurensningsbestemmelser og den pågående risikoen for Brexit. 

Kortnytt
Ford Hybrid Transit Custom 2020

Kåret til Årets Internasjonale Varebil 2020

Ford Hybrid Transit Custom er kåret til International Van of the Year (IVOTY) 2020, og Ford Ranger som vinneren av International Pick-up Award (IPUA) 2020 av en jury bestående av 25 spesialistjournalister fra 25 land over hele Europa. Seremonien foregikk i Lyon, Frankrike. Ford er den første produsenten som tok både IVOTY og IPUA-titlene samme år ved to anledninger, etter å ha oppnådd bragden i 2013.

Kortnytt
Nytt navn - samme produkt:

Fra Styrofoam til Ravatherm

Ravago døper om Styrofoam XPS til Ravatherm XPS. Selskapet Ravago Building Solutions, som produserer og distribuerer ekstruderte polystyrenisolasjonsprodukter (XPS) som brukes til bygging av campingvogner og bobiler, har endret navnet på Styrofoam XPS-serien til Ravatherm XPS.

Kortnytt
Kjør forsiktig i helgen:

Black Friday = svarte trafikktall

Årets største handledag vil for noen bli ekstra mørk. Rundt lunsjtider vil rundt 100 personer bulke og skade bilen sin, men fortvil ikke - det finnes håp og et konkret tips som kan redusere antall ulykker:

Kortnytt
Ny studie viser:

14 millioner potensielle kunder 

En ny studie sier at over 14 millioner mennesker i Tyskland kan tenke seg å ha ferie i en bobil eller campingvogn i løpet av de neste fem årene. Bare i det kommende året oppgir 5,3 millioner tyskere denne typen ferie som en aktuell ferieform. Undersøkelsen viser at det er ytterligere potensiell vekst for det allerede sterke caravanmarkedet i Tyskland i årene som kommer.

Kortnytt
Ønsker å markere retningskifte:

Ford blir del av et europeisk miljøinitiativ

Det at Ford nylig lanserte en helelektrisk Mustang er mer enn en modellnyhet for personbilmarkedet. Det er et signal om at den store bilprodusenten ser store endringer innen bilbransjen. Noe som før eller siden også vil komme til å påvirke deg som kjører bobil eller henger en campingvogn bak bilen.

Kortnytt
Vöhringer 2020

Lettvekter fra Vöhringer

Nå kommer Vöhringer Conceptvan 2020. En bybobil som skal være gjerrig på både klimagassutslipp og drivstofforbruk grunnet spesialdesignet lettvektsinteriør.

Kortnytt
Ford tildelt pris:

Nye Transit ladbar hybrid snart i Norge

Den elektrifiserte Ford Transit Hybrid line-up ble kåret til International Van of the Year (IVOTY) 2020, og nå kommer den straks til Norge. – De elektrifiserte Transit Custom-modellene leverer langt lavere driftskostnader og er bedre for miljøet. Samtidig har vi ikke latt dette gå på bekostning av nyttelast, plass og andre praktiske løsninger, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Kortnytt
Finansdepartementet vurderer

Økt moms for reiselivsnæringen?

En ekspertgruppe nedsatt av Finansdepartementet anbefaler å øke momssatsen for reiselivsnæringen fra 10 prosent til 23 prosent. Dette vil være svært ødeleggende for reiselivsnæringen, som sysselsetter mange til tross for presset lønnsomhet, mener NHO Reiseliv. Avgiftsøkningen vil også påvirke driften av campingplasser.

Kortnytt
Vegvesen.no-tjenester

Midlertidig stengt

Fra fredag 22. november til og med søndag 24 november blir det nedetid for alle kjøretøytjenester hos Statens vegvesen. 

Kortnytt
Namsen Auto

Inviterer til julebord på Grong

Julen nærmer seg, og Namsen Auto i Grong inviterer alle vogn- og bobilkunder til årets julebord med god mat, fest og dans fredag 29. november, forteller daglig leder Svein Roger Nordbakk.

Kortnytt
Trialkjører Ingveig Håkonsen:

Årets motorsportutøver

Din Fritid vil gratulere Årets Motorsportsutøver 2019, trialkjører Ingveig Håkonsen. Ingveig og familien er glade eiere av bobil, og Din Fritid besøkte Ingveig på trening i fjor. Les om prisen og hvordan Ingveig har nytte og glede av bobilen som toppidrettsutøver.

Kortnytt
Flere selvbetjeningsløsninger på nett gir:

Færre trafikkstasjoner

Statens vegvesen har sendt over sitt forslag til hvor etaten skal levere sine tjenester i framtiden. Innføringen av digitale selvbetjeningsløsninger har ført til at besøkene på trafikkstasjonene har gått kraftig ned de siste årene. Denne utviklingen vil fortsette i årene som kommer, og i forslaget anbefales det at sju trafikkstasjoner legges ned.

Kortnytt
Krevende fransk regelverk

Ulovlig å ta bilde av Eiffeltårnet?

I det siste har flere medier minnet på at det er forbudt å ta bilder av Eiffeltårnet på kvelden og natten på grunn av franske opphavsrettigheter til lysene. Det høres smått utrolig ut, men lysene som ble montert i 1985 er registrert som et kunstverk, og dermed beskyttet av fransk lov, kan vg.no fortelle.

Kortnytt
Nysalg av bobiler i 2019:

Rekordår i Tyskland

Tysk caravanindustri setter nye salgsrekorder - igjen! De siste salgstallene fra CIVD (Caravaning Industrie Verband - Caravan Industry Association) i Tyskland bekrefter at med nesten 71.000 nye registreringer av bobiler og campingvogner mellom januar og september, har salget i Tyskland i de tre første kvartalene av 2019 overskredet rekorden for hele 2018.

Sider