Reise i Norge: Fricamping i indre Telemark | Din Fritid
Sporevann
Reise i Norge

Fricamping i indre Telemark

Sørlandskysten er selve symbolet på sommer i Norge for mange. Her ligger flotte campingplasser med hotellstandard på rekke og rad. Fricamping derimot, er ikke helt enkelt. Til gjengjeld er det overflod av flotte steder innover i indre deler av Agder, Vestfold og Telemark. Det er disse vi skal se nærmere på her.

Jeg vil gjerne ta dere med på en rute som viser noen av innlandsområdets høydepunkter. Det tar en ukes tid, og er relativt korte kjøreetapper. Vi starter lengst øst, og beveger oss vestover.

Dag 1: Sporevann

Første stopp er Sporevann. Dette er et populært sted med enkel tilrettelegging fra Statskog. Det er kun tillatt å stå to netter her, på samme måte som friluftsloven gir rettigheter og begrensninger for telting i utmark. Den enkleste veien går nordover fra Siljan. Vi følger Oppdalsveien nordover til den skifter navn til Grorudveien. Vi passerer først Vanebuvannet, og...

Dette er en pluss-sak fra Din Fritid

For å få tilgang må du kjøpe et abonnement, eller logge inn om du allerede er abonnent (digitalt eller på magasinet Din Fritid).

På forsiden