Ny NAF-undersøkelse:: Bilferie populært i sommer | Din Fritid
Bilferie og naturopplevelser står høyt på listen over unges ferieplaner i år Foto: NAF
Ny NAF-undersøkelse:

Bilferie populært i sommer

De fleste skal holde seg innenlands i sommerferien, og hele en av tre planlegger bilferie. Det er blant unge voksne at trenden er sterkes, forteller NAF.

– Norgesferien har gitt mersmak, og særlig for unge voksne. I sommer planlegger mange å reise rundt med bil for å oppleve norske ferieperler, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i medlemsorganisasjonen NAF.

Hele 42 prosent i aldersgruppen 18 til 29 år sier de skal på bilferie for å oppleve landet i sommer. Nær halvparten (47 prosent) skal ha en aktiv ferie med fotturer og naturopplevelser. Det viser en fersk undersøkelse utført av Norstat på vegne av NAF.

– De unge som før har søkt mot Interrail eller sydenferie-minner har gjennom koronatiden funnet erstatninger i Norge. Det er hyggelig at en ny generasjon får sett mer landet vårt, og oppdager friheten en bilferie gir, sier Ryste. 

Folk oppgir også at de har oppdaget nye reisemål i Norge i løpet av pandemiåret. Totalt i befolkningen har trettisyv prosent vært på nye reisemål i Norge i perioden mai 2020 til mai 2021, og andelen er høyest blant de yngste. Hele 43 prosent i aldersgruppene 18-29 og 30-39 har vært på nye feriemål i Norge siste år viser undersøkelsen fra NAF. 

Høy frihetsfaktor, lavt budsjett 

Medlemsorganisasjonen har testet 13 overnattingsformer som gjør det enklere å dra på bilferie. Blant årets alternativer trekker NAF frem ombygget van og oppblåsbart telt som enkle og praktiske alternativer. Også bobil er et godt alternativ for de som vil ta ferien langs veien. Alternativene NAF har testet krever ikke mer enn det vanlige førerkort klasse B. 

– Bilferie er lett å tilpasse eget budsjett, og rimelig camping trenger ikke bety klassisk telt. Det er også blitt et marked for utleie av både bobiler, takttelt og annet utstyr. Så det trenger ikke koste skjorta å få mye ut av ferien, sier Ryste, og fortsetter: – Bilferie gir frihetsfølelse. Du kan reise fra sted til sted, og planene kan bli til underveis. De beste opplevelsene ligger gjerne langs omveiene, og sommerferien er en fin tid til å bruke litt ekstra tid på selve reisen, sier Ryste. 

Bakgrunn

Undersøkelsen er utført av Norstat på vegne av NAF, i perioden 20.-27.- mai. Totalt har 1001 personer besvart undersøkelsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden