: Herlige Hemsedal – vinterferie for alle | Din Fritid

Herlige Hemsedal – vinterferie for alle

Hemsedal er en av Norges mest sikre vinterdestinasjoner. Etter en uke på fjellet ble vi både klokere med hensyn til vintercamping og vinterferie. Her er noe for alle. Du behøver ikke stå på ski for å dra på vintercamping.


Veien over fjellet er en av hovedtrafikkårene og derfor ofte ryddet for snø

Lett å komme til

Fra Danmark er Hemsedal en attraktiv destinasjon, hvis man har campingvogn på kroken. Hvis man tar ferjen til Oslo er det bare 3½ times kjøring eller 225 km. Det er både en fordel, når det er barn i bilen, men også hvis man har betenkeligheter med å kjøre på norske vinterveier. Og dem kan det være snø på, men det handler ganske enkelt om å ha vinterdekk på bil og campingvogn som et minimum og så kjøre efter forholdene. Veien over fjellet er imidlertid en av hovedferdselsårene og derfor ofte ryddet for snø. Campingplassen ligger ved byen i dalen, så det er ingen stigninger.


Så er Rasmus og Mathias klar for en tur på snøscooter

Annet enn skiferie

Hemsedal er mye mer enn skiferie. Faktisk behøver man slett ikke å stå på ski for å tilbringe vinterferien i campingvognen. Bare det å nyte det snøkledde landskapet med fotturer i den friske luften og i det hele tatt bare slappe av er jo det som ferie i virkeligheten dreier seg om. Barna kan leke i timesvis i de store snøfonnene foran campingvognen, mens du selv nyter en god bok i solskinnet. Husk også de obligatoriske pannekakene i campingvognen. De skal nytes sammen med varm kakao. Hemsedal ligger i utrolig vakker natur og det er mulighet til både snøscooter- og hundesledeturer på fjellet. Begge deler er en opplevelse, som riktignok er veldig forskjellige. På snøscooteren får man et adrenalinkick, mens man på hundeslede får en ubeskrivelig naturopplevelse sammen med de herlige dyrene.


Hemsedals maskotter består bl.a. av en bjørn, en ulv og en gaupe – altså dyr, som lever i den norske naturen

Barnas venner

Det er selvfølgelig skiskole for barn, men det er også mye annet. Aktivitetsområdet er både for de små skiløperne, men også alle de, som ikke står på ski. Det grilles, akes, lekes i snøen på alle tenkelige måter og barna elsker det. Hemsedals maskotter består bl.a. av en bjørn, en ulv og en gaupe – altså dyr, som lever i den norske naturen. Det er også barnepassordning for helt små barn, dersom man ønsker det. Trollia fungerer som en barnehave. Uansett hva barna gjør i løpet av dagen, så kan du være ganske sikker på at de kommer hjem med de deiligste røde kinn og sovner uten problemer om kvelden. Det gjør man for øvrig selv også.


Hemsedal satte kulderekord og det innebar minus 24 grader om natten

Vinterferie i campingvogn

På denne turen testet vi en Bürstner Belcanto, som gjorde det utrolig bra også selv om Hemsedal satte kulderekorder i løpet av den uken vi var der, noe som innebar minus 24 grader om natten. Varmen gikk for full steam og kunne holde kulden ute. Bare ved vinduene og rundt ved døren kom det litt rim inne i campingvognen. Husk å lufte ut hver morgen, selv om det er kaldt, så unngår du kondens. Varmen kommer raskt tilbake innendørs. Jo senere man camper på sesongen jo større er muligheten for at det blir varmere.

Et lite tips

Hell varmt vann på de frosne pluggene, når forteltet skal pakkes sammen, så løsner de uten problemer. Det samme gjelder gresskanten. Her bodde vi: Bru-Haug Camping, som ligger nesten midt i byen. Fine oppvarmede fasiliteter med tørkerom. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden