: Frankrike: Camping på Frankrikes høyest beliggende vintercampingplass | Din Fritid

Frankrike: Camping på Frankrikes høyest beliggende vintercampingplass

Godt gjemt mellom verdenskjente skisportssteder som Tigne og Val-Thorens ligger dalføret Peisey Vallendry, som for de fleste nordmenn er nokså ukjent. Hekter man campingvognen på kroken finner man ikke bare Frankrikes høyest beliggende vintercampingplass, men også en perle man aldri glemmer.


Tre mindre alpine skisportssteder ligger rett ved Les Lanchettes

Bare 14 km utfordringer

Campingplassens høye beliggenhet gjør, at vogntoget skal være 100 % klargjort for vinterkjøring, for å komme fram på en sikker måte. Turen til og fra Norge kan fra november til mars måned by på ekstreme vinterveier. Det kan overraske mange, men hvis utstyret og vogntoget er i orden, er det ikke noe i veien for å søke mot eventyret. Blir føret uforsvarlig kjører man bare inn på en rasteplass, tenner på varmen og venter til det er tilrådelig å kjøre igjen. Man har jo huset med på ryggen og er på den måten bedre stilt enn andre bilister. Det er motorvei fra den danske grensen til avkjøringen på N90 ved byen Landry. Herfra er det 14 km krevende fjellkjøring med stigninger på opp til 8 %. Det krever både god trekkraft i bilen og de riktige dekkene på hele ekvipasjen. Det ligger en campingplass i Landry. Ta eventuelt en overnatting der, hvis føret er for dårlig til å kjøre opp i fjellet. Er man i tvil, kan man også ta turen uten campingvogn først. Så får man en klar fornemmelse av terrenget, før man kjører med campingvognen påkoblet.


La campingvognen bli hengende på bilen inntil man er på plass. Den er tung å skyve i snøen

Oppstilling av vogn

La campingvognen bli hengende på bilen, helt til den står på plassen sin, for det er tungt å skyve vognen i snøen. Så snart den er i water og støttebeina er sveivet ned, tilkobl varme og strøm. Undersøk hvor mange amper plassen har, før alle strømkrevende apparater kobles til. Varme er viktigst. Alde sentralvarme er på denne type vintercampingtur klart å foretrekke, fordi den både kan drives på gass og strøm, slik at man dermed oppnår veldig høy effekt. Ta gjerne med et vinterfortelt, som kan brukes som ekstra plass til f.eks. ski, samtidig som det virker som varmesluse for campingvognen. Det er viktig, at det er et skikkelig vinterfortelt, der taket skråner, slik at snøen lettere glir av og teltstengene er kraftigere.


Tre mindre alpine skisportssteder ligger rett ved Les Lanchettes

En sann perle

Campingplassen ligger helt vidunderlig med fjell på begge sider og rett ved et åpent skogsområde, der det er masser av muligheter til langrenn og fotturer på truger. En halv kilometer fra plassen slutter veien og her begynner Nasjonalparken Vanoise, som er uberørt og guddommelig vakker. En enorm kontrast til dalene på den andre siden av fjellene, der de store støyende og overfylte skisportsstedene ligger. Her er det ro og fred. Vil man stå på ski, kan man ta skibussen til tre mindre steder i Peisey Vallendry. Det er små hyggelige skidestinasjoner, som er ideelle for barn og nybegynnere. Campingplassen har sin egen lille restaurant, som varmt kan anbefales, fordi den har et godt lokalt kjøkken. Les Lanchettes byr på annerledes vintercamping, der roen og naturens uberørte skjønnhet gjør et dypt inntrykk.


Franske alpejegere ønsker velkommen i lokal klesdrakt

Mer enn skiferie

Nasjonalparken Vanoise byr på mange andre aktiviteter enn ski og derfor behøver man ikke være skientusiast for å dra på vintercamping. Hundeslede og kanefart er en sann idyll i den vakre dalen og har man lyst til å kjenne svetteperlene i pannen arrangeres det også guidede turer på truger. Her kan alle være med. Det gir matlyst og hvis man gjerne vil stille sulten med lokale spesialiteter, så besøk den lokale bondegården Beaufort, der kuene kan klappes, før man kjører hjem med den velsmakende osten. Og så er det solen, som velvilligst titter fram ganske ofte og da er det bare å ta fram liggestolen og suge til seg. Nyt livet, den friske og rene fjelluften og stillheten. En campingperle ut over det vanlige.


De snøkledde fjellene reiser seg på tre sider av campingplassen

Fakta Les Lanchettes

Camping Les Lanchettes ligger 1470 moh. Campingplassen har 10 ampere. Skikjeller, tørkerom og restaurant. Avstand fra Norge via Geneve, Annecy, Albertville: 1915 km. Hvorav 14 km fjellkjøring fra motorvei/Landry til campingplassen Les Lanchettes. Beregn 3 ½ dag til turen hver vei. Husk vinterdekk på hele vogntoget. Kjettinger medbringes til hele ekvipasjen. www.camping-lanchettes.com


Vi elsker vintercamping. Om mulig mer enn sommercamping

Opplevelser i området

Parc National de la Vanoise: www.vanoise.com Skisportsstedet Peisey Vallendry: www.peisey-vallandry.com Langrenn rett utenfor campingplassen Bondegårdsbesøk – osteproduksjon Beaufort


Vinterteltet er gull verdt å ta med, så man får ekstra plass og en god varmesluse

Et lite tips

Kjør til området i slutten av mars eller begynnelsen av april. Da er veiene snøfrie og tørre og det gjør utfordringen litt lettere. Til gjengjeld er det ikke så mye snø, men man kan fortsatt gå på ski eller gå turer med truger. Har man god tid, kan man fortsette sørover og oppleve en fransk vår.


Vintercamping når det er best. Snø og masser av sol

Gode råd til vintercamping

Test vogntoget ditt på en hjemlig campingplass om vinteren, før den lange turen sydover. Varmen skal sirkulere rundt i hele vognen. Luft ut så kondensproblemer unngås. Vannsystemet skal være isolert, så det ikke fryser. Kjøleskap skal vintersikres. Gassforbruk – test forbruket hjemme, da det er nokså forskjellig, hvor mye man bruker. Avhenger av faktorer som utetemperatur, andre varmekilder, matlagning med mer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden