Syd-Frankrike:: Camping i Frejus ved Middelhavet | Din Fritid
Syd-Frankrike:

Camping i Frejus ved Middelhavet

Middelhavskysten i Frankrike byr på perlerader av ferieopplevelser og mange finner ofte sine egne små favoritter. Frejus og St. Rafael, som ligger i regionen Cote d´Azur, er et godt valg. Middelhavskysten er en av Frankrikes største turistmagneter, så har man mulighet for å komme litt utenfor sesongen, kan man få det hele litt for seg selv. Mai og september er gode årstider.


Campingplassen Douce Quietude har fire stjerner

Utgangspunkt på campingplassen Douce Quietude

Campingplassen Douce Quietude har fire stjerner og holder virkelig høy standard. Det er ordnede forhold og man har fornemmelsen av å bo i en stor park. Fordi det er så mye grønt på plassen føler man heller ikke at den er så veldig stor. Plassen er rolig og folk hygger seg ved vognene sine eller med en liten tur i bassenget. Det er uten tvil området som trekker.


Frejus ble grunnlagt av Julius Cæsar – her ses rester av et amfiteater

Historiske Frejus

Alle de små omkringliggende landsbyene, der det daglig avholdes markeder med ferske råvarer fra hele omegnen. Eller Middelhavet, som strekker seg så langt øyet rekker. Her er både alle former for vannaktivitet selvskrevne sammen med solbading. Er man historisk interessert, er det også masser å ta fatt på. I Frejus, som ble grunnlagt av Julius Cæsar, finner man masser av rester fra romertiden bl.a. et amfiteater og en akvedukt.


Gorge du Verdon - Europas største canyon

Dagstur til Gorge du Verdon

Vi kjører opp i fjellene for å se nærmere på Gorge du Verdon. Det kan gjøres på en dag, men man kan alltids bruke lengre tid. Gorge du Verdon ligger i Haute Provence Alpene og er verdens nest største og Europas største canyon. Den er 25 km lang og opp til 700 meter dyp. Den mest imponerende delen ligger mellom Castellane og Moustiers Sainte Marie. Man kan kjøre på begge sider av kløften, og kjører man hele veien rundt på en dag, kan det anbefales å starte på sørsiden pga. lyset. Turen kan gjennomføres med en liten campingvogn på kroken.


Moustiers St. Marie

Lunsj i Moustiers St. Marie

Der hvor Gorge du Verdon slutter mot vest ligger en liten hyggelig by, som man ikke bør gå glipp av. Og har man stått tidlig opp, kan det passe med en lunsjpause. Byen heter Moustiers St. Marie og er kjent for lavendel, fajanse og mirakler. I mange århundrer har folk valfartet hit for å få sine ønsker oppfylt. Disse drømmene symboliseres også av en stor gullstjerne, som henger høyt hevet over byen. Moustiers St. Marie er anlagt på en forholdsvis bratt fjellskråning, så den er veldig kupert og har masser av passasjer med trapper. Man kommer altså best rundt til fots hvis man vil ha med alle kroker og kriker og det kreves hvis man skal besøke de nesten 50 atelierene og fajansebutikkene som byen har.


Vakker natur gjennom Castellane

Hjem gjennom Castellane og Napoleonsruten

Vi fortsetter på nordsiden av Gorge du Verdon mot Castellane. Her kommer vi til en av de kjente byene på Napoleonsruten. Herfra kan man følge ruten helt ned til Cannes, hvis man ønsker. Det er en vakker tur, som bukter seg gjennom fjellene og forbi bratte klipper, der borger og kirker troner på toppen. Her går livet sin vante gang. Franskmennene hygger seg og nyter våren med en omgang petanque.


Fete biler langs strandpromenaden

Fete biler og tom strand

Man er absolutt ikke i tvil om, at man befinner seg i den mer velstående delen av Frankrike, for gatene er fylt med eksklusive sportsbiler. Byen har også et godt utvalg av mondene og dyre restauranter. De behøver man imidlertid ikke besøke for å smake det eminente franske kjøkken. Se avsnittet lengre ned om markeder.


Tom strand selv om vann og sand er på topp. På en varm sommerdag, er det ikke en tom plass ledig

Ingen mennesker på stranden

Mens gatene er fylt med potente kjøretøy, så er stranden helt tom. På en sommerdag, når solen stråler, kan man knapt nok se sanden for bare mennesker. Det er et flott syn med den lyse sanden, det blå vannet og byen i bakgrunnen.


Markedet i Frejus

Markeder hver dag

Uansett hvilken dag i uken det er, så finner man en by i området med marked. I resepsjonen på campingplassen får du utlevert et ark med oversikt over markedene. Markedet i Frejus ligger i sentrum, på torget ved den gamle vakre kirken. Det er primært et matmarked og en av de gode utgavene av arten. Med det mener jeg et marked, der man kan smake, lukte og kjenne på varene, og på den måten velge det beste til å ta med hjem.


Man får brukt sansene når man går på marked

Fantastisk stemning

Et marked som dette er et av de mest ideelle stedene, der man kan kjøpe maten sin. Spesielt når man kommer fra et land, der stort sett alt, man kjøper, er vakuumpakket. Alt etter årstid, så bugner markedet av ferske grønnsaker og frukt, hjemmelagde pølser og lufttørket skinke. Det er bare en løsning. Handle med sansene og så hjem til campingvognen og nyte.


Kos på campingplassen

Fordelen ved camping

Hjemme på campingplassen leker barna, mens vi tilbereder den lekre maten. Det tar ikke mange minuttene, før vi alle fire sitter og smatter og nyter det som det hele dreier seg om – livet. Vi åpner en flaske god rødvin. Vi skal ikke mer i dag og barna slapper av, ja hele familien slapper av, mens vi nyter smaken av Syd-Frankrike.


På turen til Sydfrankrig, testede CampingDanmark.dk denne Adria Classica, samt Isabella Magnus solsejl

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden