: Campingtur til Normandie – del 2: Maleriske Honfleur | Din Fritid

Campingtur til Normandie – del 2: Maleriske Honfleur

Vi er kommet til Honfleur, som skiller seg markant ut fra de mer mondene byene på La Côte Fleurie (Blomsterkysten). Deauville og Trouville er moderne og veldig stilrene, men det er i Honfleur man finner det autentiske, hyggelige og maleriske miljøet.

Honfleur på Côte Flerie

Selvfølgelig er moderne byer med stilren arkitektur og fasjonable butikker noe for seg, men jeg er mer opptatt av det hyggelige og autentiske bymiljøet, der man i små smale gater kan gå og myse, finne en liten kafé eller restaurant med god mat og hyggelig service. Disse stedene er det mange av i Honfleur. Bare rundt byens havnebasseng er det masser med restauranter og kafeer. Selv om miljøet også er fyllt med turister i høysesongen, er opplevelsen spesiell.

Tid for det søte liv

Noe av det første vi gjør, når vi kommer til Frankrike er å gå på crêperi (tynne pannekaker). Det finnes to slags pannekaker: salé (salte) og sucré (med sukker). Dersom du ikke er så sulten så gå rett på de søte, slik at du ikke risikerer, at det ikke er plass. De saltede fås med skinke, ost, egg med mer. De søte fås med sjokolade, is, fløteskum, sukker osv. Og ofte pyntes de med litt Grand Marnier eller aller helst Calvados, som er en spesialitet i Normandie.

Honfleur var viktig

Tidligere var Honfleur utskipningshavn for ekspedisjoner til bl.a. Canada. I dag er det mindre aktivitet i havnen og det indre havnebasseng Vieux Bassin (gamle basseng) er i dag bare fylt med lystbåter. Den mest dominerende bygning er La Lieutenance (Kongens Løytnant), som ligger ved sluseporten og er fra 16.

Videre vestover

Etter et par dager ved blomsterkysten med crêpes, calvados og kos er det blitt tid for å fortsette turen. Vi kjører langs den vakre kysten, hvor strendene strekker seg så langt vi kan se. Det er god skilting, så vi kan nyte utsikten i stedet for å sitte med hodet begravd i kart. Vår neste destinasjon er Cafe Gondrée, som var det første huset, som ble befridd under 2. Verdenskrig. Men huset er også interessant på andre måter. På gjensyn i morgen Mathias, Rasmus og Anne-Vibeke

Det kjørte vi i

Vi kjørte i Hobby 605 AK MC - les test her: Klik her Hobby bobiler kan leies fra Danmark eller Tyskland gjennom AutoCamp i Århus. Sjekk modeller, priser og betingelser på www.autocamp.dk Se også www.lara.no

Her bodde vi

Ved Honfleur: Le Phare 2-stjerners plass vest for byen på vei Deauville. Åpen fra påske til september. Ved Bayeux: Camping du Chateau de Martragny 4 stjerners plass øst for Bayeux på vei RN 13. Åpent fra mai til september. Email: charteau.martragny@wanadoo.fr Ved Le Mont St-Michel: Camping Haliotis Mont Saint Michel 3-stjerners plass i byen Pontorson 9 km syd for Le Mont St-Michel Åpen fra mars til november. på www.camping-haliotis-mont-saint-michel.com Camping Cheques kan benyttes utenom høysesongen (medio juli-medio august). Se også www.campingcheque.dk

Et godt reisetips – noe med ost

Dersom du er veldig interessert i ost, ligger byen Camembert i denne delen av Frankrike og du kan følge en kortere ”osterute”, som starter i Livarot, der den sterktluktende osten også kommer fra.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden