Sverige:: Göta Kanal - campinglivets Mekka | Din Fritid
Sverige:

Göta Kanal - campinglivets Mekka

Enten du søker hvile i flotte omgivelser, varierte familieaktiviteter eller rikt kulturliv, så finnes det noe for alle campingturister ved Gøta kanal i sommer.

Sveriges største kulturhistoriske byggverk

Göta kanal har de fleste hørt om, men ikke alle vet at bare brøkdelen av de besøkende kommer til kanalen sjøveien. Sveriges største kulturhistoriske byggverk tiltrekker seg enorme 3 millioner turister hvert år, og mange av disse er campingturister som ønsker å ta del i de mange aktivitetene som skjer i og ved kanalen sommerstid. Turister fra hele Europa nyter godt av vakker natur, fredelige omgivelser, fine familieaktiviteter og god mat – og ikke minst svært presentable campingplasser.

Familien i fokus

At det å feriere ved kanalen er synonymt med pensjonistferie, er en myte som ikke holder vann. Langs hele Göta kanal finnes det nemlig en rekke aktiviteter for barn og unge, noe svenskene har langt bedre tradisjoner for enn oss nordmenn: På Norrkvarn kan barna for eksempel leke i Barnas Minikanal, og overnatte i Trollstubber ved kanalen. Langs hele kanalen finnes fine bademuligheter, blant annet i utendørsbadet i Töreboda eller i Nordens største innsjøbad, Varamobaden i Vättern. Morsomt er det også å få med seg verdens minste bemannede ferge, ”Lina”, som koster 1 krone og tar 25 sekunder over kanalen. Gøta kanal kan dessuten skilte med egen Sail-in-iskrembar, og i Söderköping ligger Sveriges største iskremcafé, ”Smultronstället”, som vi mener er verdt et besøk. Minigolfbaner finnes selvsagt over alt, og flere av Sveriges beste aktivitetsparker for barn ligger i nærheten av kanalen. Men aller mest spennende er nok utstillingen på Karlsborgs festning: Her kan barn og voksne være med på en eventyrguiding av borgen igjennom interaktiv 3D-presentasjon, den første i sitt slag i Sverige. Årets nyhet heter ”Jakten på den svenske guldreserven”, og passer for de større barna.


Göta Kanal

Noe for alle

Det finnes aktiviteter for de fleste, enten man vil padle, ride eller bare roe ned på idylliske kaféer. Sykkelturer langs kanalen er også svært populært. Flere steder kan man leie sykler, og mange melder seg også på organiserte to og fire dagers sykkelturer med overnatting for hele familien. Er fristelsen for en båttur stor, har man flere alternativer. Kanalbåtene trafikkerer i slusene hele sommeren, så man kan reise akkurat så langt eller så lenge man ønsker. Og blir fristelsen stor kan man jo leie sin egen båt hos Göta Kanal Charter. Et stadig mer populært alternativ er å ta egen båt på henger og trekke den landeveien til Sverige. Her kan vi anbefale ruten mellom Sjötorp og Karlsborg, med sjøsetting i Sjötorps båtklubbs trailerramp. For praktisk informasjon om Gøta kanal, båtutleie og kulturprogrammet for sommeren.


Kanalbåtene trafikkerer i slusene hele sommeren, så man kan reise akkurat så langt eller så lenge man ønsker

 


Töreboda Camping & Bad

Campingplasser langs Göta kanal

Töreboda Camping & Bad ligger vakkert til ved kanalen. Campingen har både felles grlllområde og kafé på campingområdet. Her kan du nyte alt fra et godt måltid til en kule iskrem på uteserveringen. Det populære oppvarmede bassenget er gratis for alle campinggjester! Kapasitet: 60 campingplasser med elektrisitet. Åpen fra 21. april - september 2011. www.torebodacamping.se På Vassbacken er en av kanalens beste campingplasser, Wassbacken Camping. Der er også en restaurant med alle rettigheter, kafé, kiosk, sykkel- og kanoutleie, vandrerhjem og marina. Det er også pedalbåter og minigolfbane på anlegget. I høysesongen er det underholdning på tirsdager og fredager i juli, og det er dans på lørdager. Wassbacken tilbyr sykkelpakker og krepsfisketurer. Åpen fra April 29 til 25 september 2011. Hvor: 10 km øst for Töreboda. www.wassbacken.com

 


Karlsborgs Camping Foto: Karlsborgscamping.se

Karlsborgs Camping ligger vakkert til ved Göta kanal kanalen og Vättern. Plassen har rundt 200 plasser, flotte servicefasciliteter og bygg tilrettelagt for funksjonshemmede med dusj / wc, vaskerom og TV-rom. Flotte sandstrender med brygger er perfekt for både store og små. Et steinkast fra campingplassen ved kanalen er det flere restauranter. Skeppsdockans Camping ligger rett ved kanalen og har kulturarvsbygninger restaurert til service og resepsjon. Campingplassen ligger i Söderköping, som er et flott sted å besøke med gamle trehus og trange gater. Utleie av sykler. Kjæledyr er tillatt på campingplassen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden