Persköps ställplats - Sveriges beste bobilplass?: Prisbelønt bobilplass | Din Fritid
Persköps ställplats - Sveriges beste bobilplass?

Prisbelønt bobilplass

Bobilplassen ved Ørkelljunga i Skåne, som leserne til Husbil & Husvagn kåret til årets plass i 2017, ligger naturskjønt og fredfullt inntil et lite vann i et skogrikt område en drøy halvtimes kjøring fra Helsingborg.

Tidligere var området dekket av en skog med trær. I 2015 startet arbeidet med å tilrettelegge området for bobilparkering.

– Her drev svigerfar tidligere med litt juletreproduksjon. Vi har flere i familien som har bobil og slik kom vi på at denne plassen kunne være fin for bobiler, forteller Christian Nannestad, som sammen med kona Yvonne driver plassen.

 

Ferdig i 2016

– Vi har bygd opp dette anlegget med egeninnsats og med god hjelp av familiens forskjellige fagkunnskaper. Siden flere av oss har bobil og vi har vært mye rundt, visste vi hva vi ville ha da vi bygde plassen. Hele familien har vært med. Alt i alt har vi investert rundt en halv million kroner, forteller Christian Nannestad til Din Fritid.

Nannestad jobber til daglig med skogsmaskiner og bruker fritiden sin på å holde området i orden.

– Vi driver dette ideelt, alt er selvbetjent. Det er lagt til rette for at vi ikke trenger å være tilstede hele tiden. Hadde vi hatt ansatte ville vi ikke kunnet drevet dette økonomisk forsvarlig. Det er elektronisk betaling via en app på telefonen. Og en betaler for 24 timer. Kommer en kl. 16, så kan en stå til kl. 16 neste dag, sier Christian, som med dette systemet kan følge med hjemmefra hvor mange gjester det er til enhver tid.


Christian Nannestad har utviklet den landlige bobilplassen som tidligere var et område for juletreproduksjon.

 

Grillhus

Plassene er planlagt slik at flest mulig skal få en bra utsikt fra bilen ned mot vannet.

– Vi har et område midt på ved vannet. Mange spør om å få stå her med bobilen, men da sier vi nei. Det vil ødelegge for de andre plassene. Grillhuset ved vannet er fint å bruke selv om det skulle komme regn. Der sitter en tørt og fint under tak, og veden som ligger der er til fri bruk, forteller Nannestad.

Sommeren er den travleste tiden for Persköps ställplats, men våren og høsten er det også mange besøkende.

– Spesielt i helgene har det vært fullt. Hvis du planlegger å komme innom her kan du ringe og forhøre deg om det er plass. Det kan forhåndsbestilles om en betaler på forskudd, sier Nannestad.


Grillplassen har overbygg for regnfulle dager

 

Rent og pent


Forlater du bobilplassen midlertidig kan du hente et skilt og sette på plassen slik at du er sikker på å ha den når du kommer tilbake.

– Her er det veldig rent og ordentlig. Det er fint å være i naturen, men det kan bli litt stille.

Man kan kjøre fra plassen sin og sette igjen et opptatt-skilt. Et slikt system må det være siden plassen er så avsides. Nå ønsker vi oss en litt mer bynær plass.

Vi bruker bare bobilplasser, og kun campingplasser om vi ikke finner annet. Det blir billigere på den måten. Bobilen er i bruk nesten hele året; eneste kravet er plussgrader og at det ikke er salt på veiene. Vi kjører etter godværet, og blir det for dårlig - så kjører vi hjem. Nå er vi bare noen mil fra hjembyen, Halmstad, forteller Jan Åke Andreassen og Vanja Klang.


Fine sanitære anlegg med praktiske utvendige vasker.

 

Egen dusj til hunder

– Denne plassen er veldig trivelig. Vi fant den gjennom Facebook og hadde hørt om den fra venner. Plassen hadde vunnet en pris og da bestemte vi oss for at den måtte vi prøve.

Nå er vi på tur med våre tre langhårete collier. Vi reiser mye på utstillinger og konkurranser med hundene, forteller Gudrun og Per Carlsson, fra Kinekulle ved Vänern.

– Nå er vi pensjonister og tar hver tur som hygge og kos. Denne plassen passer fint, for vi som har hunder vil gjerne ha litt god plass. Vi har bur som står ute og et gjerde som vi kan sette opp hvis det er plass. Her er det perfekte forhold til det. Parkeringen ligger litt avsides, men det er rekreasjon å være her.

Når vi har bobil må vi planlegge litt mer. Da vi hadde campingvogn kunne vi bare hekte den av og få brukt bilen. Med bobil er det litt mer jobb å klargjøre hvis vi skal ut og kjøre. Vi hadde lyst til å prøve bobillivet. Det var noe større plass for oss og hundene i campingvognen, men det går greit med bobilen også. Vi har en av hundene i bur og de to andre i sele når vi kjører.

Det er fint å gå tur med hundene her, stille og ikke noe trafikk. Her kan vi legge ut spor for hundene, en aktivitet de liker veldig godt. Og blir de skitne er det kjekt å ha egen dusj til dem.

– Det er så stille og rolig her at det kan faktisk være slik at en kan dra hit med hundene nyttårsaften for å unngå alt bråket fra rakettene. Kanskje vi er langt unna dem her, sier Gudrun Carlsson med et håpefullt smil.


Gudrun og Per Carlsson er på tur med ny bobil og sine tre hunder. De er fornøyd med bobilplassen siden den har god plass og er stille og rolig med lite trafikkstøy. Her er det enkelt å være aktiv med hundene forteller de: Her er det for eksempel fine områder hvor vi kan legge ut spor for hundene.


En praktisk plass for påfylling av vann og ikke minst en dusj til hunden.

 

Fakta

33 plasser for bobiler og campingvogner, 180 kroner for 24 timer, betaling med telefon, strøm, vann, dusj, toaletter, tømming av gråvann og toalett. Åpen hele året.

Persköps Ställplats

Persköp 155,

286 91 Örkjelljunga,

Sverige

Tlf. +46 702026333

GPS: 56.261991, 13.152813

www.wnk.se/stallplats/

www.facebook.com/perskopsstallplats/

 

Resultat avstemning “Årets stellplass 2017”

  1. Perkörps stellplass
  2. Valdermarsvik
  3. Lundåkrahamnen
  4. Boforsudden
  5. Örnsköldsvik

www.husbilhusvagn.se/nyheter/vinnare-arets-stallplats-2017

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden