Bynært: Perfekt for en helgetur | Din Fritid
Bynært

Perfekt for en helgetur

I mer enn to år har Din Fritid testet norske byer, i den forstand at vi har sjekket ut hvor velkomne bobilfolket er og hvor godt praktisk tilrettelagt byen er for sentrumsnær overnatting. Resultatet er at vi føler oss trygge i vår sak når vi nå kan anbefale et knippe bobilbyer. Og flere kommer til!


Ålesund er en av byene som foreløpig har kommet svært godt ut av det på vår rundreise.

Selv om det fremdeles er mange forbedringer å ønske rundt omkring i Norges land for bobilfolket, så er et besøk i de beste byene perfekt for en helgeopplevelse med bobil.

I hver utgave siden 6-2016 har Din Fritid presentert et reisemål, perfekt om du er ute og kjører og vil spe på med en opplevelse underveis. For vi har også testet ut de mest kjente opplevelsene - og tipser leserne om de beste attraksjonene.

Slik gjør vi det

Når Din Fritid er på besøk i en by snakker vi med trafikketaten om hvilke holdninger de har til bobiler og hvordan de praktiserer parkerings- og overnattingsreglene. Vi er innom det lokale turistkontoret, og vi besøker severdigheter. I tillegg snakker vi med besøkende – og overnatter selvsagt selv i bobil for å teste ut alle fasiliteter.

Ulike holdninger

Erfaringen fra Din Fritids reiser er at noen byer står frem med gode tilbud til bobilturistene, mens andre ikke prioriterer denne turistgruppen i det hele tatt. Bak prioriteringen møter vi svært ofte enten en grunnleggende positiv holdning eller en skepsis til bobilturister. Holdningene er oftere polariserte enn likegyldige.

De beste så langt

I fjorårets siste utgave kåret vi de fem byene som utmerket seg mest: Flekkefjord, Ålesund, Risør, Åndalsnes og Molde kom på denne listen. To byer som nesten har kommet inn på lista er Tønsberg og Larvik.


Larvik og Tønsberg var to av byene som også kom høyt opp på listen over bobilvennlige byer i Norge.

Serien fortsetter i 2019, så følg med, og gi oss gjerne tips om byer vi bør besøke.

Les alt på dinfritid.no

Du finner alle artiklene her på dinfritid.no, se relatert innhold til høyre. Så enten du er interessert i å lese om hvordan din nærmeste by har kommet ut eller hvor du selv bør reise, sjekk det ut. Her finner du også små videosnutter fra bobilparkeringene. Som abonnent har du tilgang til alle saker - ikke minst er dette kjekt når du er ute og reiser.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden