Sommerferie i Sverige: Strand-camping i Sverige | Din Fritid
Sommerferie i Sverige

Strand-camping i Sverige

Du trenger verken å dra langt eller ha et høyt budsjett for å bo rett på stranda i sommerferien. I Sverige finner du en rekke flotte campinganlegg med prima plassering – bare et steinkast fra finkornet sand og skvulpende bølger!

En skulle kanskje ikke tro det, men enkelte steder i Sverige minner om syden om sommeren. Langs den svenske kysten bugner det av hvite finkornede sandstrender, uteserveringer ved vannkanten, og søt musikk. 

Og det beste er at Syden-Sverige bare ligger en kjøretur fra Norge og ikke krever et høyt feriebudsjett, ettersom svenskene kan skilte med en rekke campingplasser langs kysten.

Her får du ti svenske campinger med umiddelbar nærhet til noen av Sveriges aller fineste strender!

 

1. Skrea Camping & Stugby i Falkenberg
På dette 4-stjerners campinganlegget bor du bare et steinkast fra barnevennlige Skrea Strand: En to kilometer lang strand med høye sanddyner og langgrunt vann. 

 

2. Orsa Camping i Dalarna
Takket være den kilometerlange og familievennlige sandstrand som strekker seg langs hele Orsa Camping, kalles dette «Dalarnas Riviera». 

 

3. Böda Sand på Öland 
Har du aldri vært på Öland, er det på tide at du kommer deg dit. Og når du besøker Sveriges nest største øy, er det ett stopp som nærmest er obligatorisk: nemlig Böda Sand: campinganlegget med 5 stjerner, kjent fra TV-serien Camping på Öland – beliggende ved Sveriges lengste sandstrand! 

 

4. KronoCamping Lidköping i Västsverige
5-stjerners anlegg rett ved innsjøen Vänerns fine sandstrand. Campingen tilbyr masse ulike aktiviteter.

 

5. Ystad Camping i Ystad
Fin familiecamping i sydøstre Skåne, bare et steinkast fra Sandskogens fantastiske sandstrand. Her har dere også den vakre middelalderbyen Ystad og alle Österlens severdigheter for deres føtter.

 

6. Sudersand Resort på Gotland
På kulturøya Fårö (nordøst for – og en del av – Gotland), finner dere en av Gotlands aller fineste og mest barnevennlige strender – Sudersand Strand. Og på firestjerners Sudersand Resort bor man aldri mer enn 150 meter fra den! 

 

7. Björkängs Havsbad i Varberg
I den lille surfebyen Varberg, på «Hallands Riviera», ligger Björkängs Havsbad. Her camper du like ved en lang og barnevennlig sandstrand som er et perfekt tilholdssted på varme dager. Det tilbys dessuten kitekurs på stranden, for den som vil bryne seg på en våt og frisk utfordring. 

 

8. Falsterbo Resort i Skåne
I skånske Falsterbo finner du Falsterbo Resort – et trestjerners anlegg i ny regi, som har fått et reelt ansiktsløft før 2017-sesongen. Her bor du i et klassisk badeby-miljø, like ved Falsterbo Strandbad – en milelang sandstrand og Skånes eldste friluftsbad. 

 

9. Siljansbadets Camping i Rättvik 
I Rättvik – midt i Dalarnas hjerte – ligger firestjerners Siljansbadets Camping, og den barnevennlige og langgrunne sandstranden Siljan strand strekker seg  langs hele campingen. 

 

10. Möteplats Borstahusen i Landskrona
Firestjerners moderne campinganlegg, bare et steinkast fra den lange sandstranden ved kanten av Öresund – med utsikt mot Ven og Danmark. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Tags: 

På forsiden