Istria, Kroatia: Et levende galleri | Din Fritid
Istria, Kroatia

Et levende galleri

Istria byr på deilig klima med fristende hav og strender. Blir du lei av strandlivet, kan et besøk til Grožnjan anbefales. På en høyde litt inne i landet finner du et eventyr av en landsby med idylliske små gallerier, butikker og kafeer.


Små kafeer og gallerier preger bybildet.

Middelalderbyen Grožnjan, som ligger 20 minutter fra Umag, er et yndet sted for kunstnere og musikere. Byen ligger omgitt av skråninger med vinranker og olivenlunder, meget idyllisk.

Parkeringen er romslig selv om Grožnjan ikke er stor. Her finner du smale gater med brostein og sjarmerende, små plasser rundt hvert hjørne. På vei inn til byen treffer vi lavendelbonden Ivan Rincic, og rundt en sving snubler vi over et stort bruktmarked med en salig blanding av antikviteter og «lopper».


Ivan Rincic er lavendelbonde, og selger gjerne sine velduftende produkter direkte. Vi traff ham ved inngangen til kunstnerbyen Grožnjan.

Rundt 20 gallerier gjør at byen kalles «kunstnerbyen». Det er også gode muligheter for at du treffer på et musikalsk innslag i det trivelige bybildet.

Landsbyen har lange italienske tradisjoner og beboere, men var i en periode etter andre verdenskrig forlatt på grunn av stridighetene. På midten av 60-tallet flyttet stadig flere kunstnere inn i byen, og har siden preget stedet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden