Pintrip i Danmark: Sykkellandet | Din Fritid
Pintrip i Danmark

Sykkellandet

Det er nesten ikke mulig å snakke om å reise i Danmark uten å si noe om sykkelmulighetene. For maken til sykkelstier og sykkelmuligheter finner du få andre steder.

I tillegg er det så flatt og så behagelig på danske sykkelstier at det går veldig greit å bevege seg med pedalkraft. Er du blant de som er utstyrt med elmotor og batteri på sykkelen, blir rekkevidden tilsvarende bedre.

Oppdag nærområdet

Jeg trives med å ta sykkelen fatt hver gang jeg kommer til et nytt sted. Da er det lett å oppdage nærområdet. Farten er akkurat passe til å få med seg relativt store områder, samtidig som jeg får med meg detaljer jeg hadde gått glipp av om jeg hadde sittet i en bil.

Mye vær

Det var ingen solskinnsdag da jeg hoppet på sykkelen på Strandlyst og jeg bestemte meg for å krysse øya Langeland på tvers. En rask titt på Google maps, og jeg kunne se hvilke av de merkede sykkelstiene jeg skulle ta. Systemet fungerer like bra som veinummer og avanserte bilnavigasjonssystemer. Så var det bare å tråkke i vei, mens jeg humrer over de morsomme danske stedsnavnene. Eller hva synes du om: Simmerbølle, Møllemose eller Tullebølle?

Friske opplevelser

Med motvind og slak bakke fikk jeg brukt litt krefter. Men trøsten var at jeg jo ville få medvind hjem fra målet, som var Spodsbjerg Havn. Vel fremme ble det en tur ut på den store brygga, mens sjøsprøyten stod høyt takket være en frisk bris. Deilig med litt skikkelig vær. Litt lenger sør ligger stranden Drejet Strand, her var det bare noen kitere som trivdes på denne forblåste dagen. Kan se for meg det yrende livet her en deilig sommerdag.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden