Tyskland: Bobilparkeringen ved Bamberg: Wohnmobilhafen Bischberg | Din Fritid
Vi fikk plass på første rekke ned mot elven, og kunne nyte naturen og utsikten. Med jevne mellomrom kommer det lange elvebåter som snirkler seg elvelangs.
Tyskland: Bobilparkeringen ved Bamberg

Wohnmobilhafen Bischberg

Utenfor Bamberg ligger en bobilplass med stor kapasitet, og gode fasiliteter. Et perfekt sted som base for oppdagelser i området.

Nå ja, helt perfekt er plassen ikke. Den ligger litt for langt unna gamlebyen og kanalene i Bamberg. Skal du gå til det berømte rådhuset er det snakk om sju kilometer. Det blir for langt for de fleste. Men har du sykkel, gjør du turen unna på rundt tjue minutter, og i tillegg vil du sannsynligvis stoppe flere ganger underveis, da det er mye spennende å se i området. Det går også buss (linje 906), som jo er et godt alternativ.

Det er flere butikker og også et par spisesteder i nærområdet. Bobilplassen er ubetjent og du sjekker inn og ut, samt betaler for strøm med din smarttelefon. Det hele er enkelt å bruke. Man betaler ekstra for det man bruker av strøm og fyller på av vann. Området er grønt og pent, og ligger rett ved elven hvor imponerende lange transportbåter manøvrerer seg gjennom svingene. Du kan gjerne bare finne fram godstolen og nyte naturen. Når en båt dukker opp, kan du se hvordan mannskapet på disse elvebåtene gjerne har hengt ut klesvasken, og hvordan de har fått med seg sin privatbil på båten.

Opptatt

Det skal være sagt at vi først prøvde å få plass på Reisemobilstellplatz Heinrichsdamm (GPS: 49.88584, 10.90278), men her var det fullt. Avstanden til gamlebyen og rådhuset er ikke mer enn halvannen kilometer herfra.  

Wohnmobilhafen Bischberg

  • GPS: 49.92121, 10.80699
  • Kapasitet: 250 plasser
  • Ligger rett ved elven Main
  • Tilgang på strøm og vann
  • Tømming av søppel, toalett og gråvann
  • Åpen april til oktober
  • Priser: Fra 15 til 30 euro per natt, etter plassering
  • Mer info: wohnmobilhafenbischberg.de

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden