Sverige: Sensommertur til Sverige | Din Fritid
Mellebystrands camping
Sverige

Sensommertur til Sverige

Forhåpentligvis har vi mange fine dager med sommertemperatur. Hva med å bruke noen av dem til å forlenge sommerfølelsen hos "søta bror". Her får du noen tips til flotte campingplasser over grensen.

De sørlige delene av Sverige har fremdeles gode temperaturer langt ut i august og september, og når de største massene av campingturister har dratt hjem til hverdagen, venter en mer avslappet stemning på svenske campingplasser. En campingtur på sensommeren kan være vel så fint som i fellesferien – hvis ikke bedre.

Uansett om du har campingvogn, bobil, telt eller leier en hytte, har Sverige en campingplass som passer deg perfekt. Mange av dem er utstyrt med hus og hytter med sjarmerende plasseringer ved innsjøer eller hav, og tilbyr fasiliteter som restauranter, barneklubber, matbutikker og egen strand. Og ikke bare det – rett utenfor selve campingplassen finner du severdigheter og attraksjoner som skaper en ekstra gylden ramme på campingferie.

Sudersand Camping

På kulturøya Fårö (nordøst for Gotland), finner du en av Gotlands aller fineste og mest barnevennlige strender - Sudersand Strand. Og på den firestjerners campingplassen Sudersand Resort bor du aldri mer enn 150 meter fra den! Her finnes også minigolf, badetønne, basseng med sklie, lekeplass og steinovnsbakeri, og veien er heller ikke lang for å utforske øyas fantastiske raukeområde, Fårö fyr og naturreservatet Ulla Hau. 

Falsterbo Camping & Resort

På Sveriges spydspiss, i Skåne, ligger Falsterbro Camping & Resort. Kun hundre meter fra havet, og med Ljungens naturreservat i umiddelbar nærhet, har campingen alle forutsetninger for en vellykket campingferie fylt med aktiviteter og avslapping. Kanskje er du nysgjerrig på SUP eller kitesurfing? Eller ta sykkelen eller beina fatt på Sydkust- eller Skåneleden. Kjøp med noe deilig take away fra Bistroen, eller spis på stedet, og la barna more seg med trampoline, sklier, minigolf og klatrestativ.

Destination Apelviken

Rett ved havet og kun en kort spasertur fra Varbergs sentrum ligger Destination Apelviken, den perfekte campingplassen for deg som ønsker både strand, bading og samtidig aktiviteter og puls. Apelviken finner du der hvor Kattegats bølger treffer sanden. Den er Hallands eneste femstjernes camping, og du bor midt i plomma både når det kommer til strand- og byliv i Varberg. Trekkplaster som basseng, barneklubb, vindsurfingskurs og vanngym sørger for varierte dager. I tillegg til vognplasser tilbys det også hytter og leiligheter. En halvtime unna ligger Ullared og Liseberg.

Gröndals Camping

Den lille, familieeide campingplassen i Köpingsvik tilbyr campinggjestene utsikt til havet ved Långgrunds sandstrand på Öland. Her får du høy standard på både servicehus og hytter, samt fantastiske turområder og en langgrunn badestrand. Gröndals er et flott utgangspunkt for å utforske den fascinerende lille øya i Østersjøen. 

Haverdals Camping

Med en beliggenhet på vestkysten i Halland er Haverdals Camping en herlig plass for camping. På kystveien mellom byene Halmstad og Falkenberg kan du nyte camping i Halland på sitt beste, med store tomter, grøntområder og kort vei til havet. Campingen er også meget hundevennlig, med egen hundedusj og hundegård. Minigolf, lekeplass, hoppeputer og tråbiler er noen av aktivitetene som gjestene tilbys.

Johannesviks Camping & Stugby

Johannesvik Camping & Stugby ligger i et naturskjønt område, ca 3 km fra Kungshamn sentrum og Smögen. Campingen er åpen hele året og her finner du det beste av hva Bohuslän kan tilby - med salte bad, ferske skalldyr og båt- og fisketurer. Campingen ligger ved varme svaberg og en mindre badestrand, de har både hytter og campingtomter til disposisjon. Trenger du litt ekstra avslapping og ro, kan du booke tid i jacuzzien eller badstuen. Johannnesvik har også et stort aktivitetssenter som kan tilby et stort utvalg av morsomme ting å gjøre.

Lagunen Camping

Lagunen Camping i Strømstad er en vakker og naturnær campingplass som byr på det beste fra vestkysten. Nærheten til både Koster og Strømstad gir deg muligheten til å skape uforglemmelige minner! 

På stranden kan du nyte varme sommerdager, ved brygga kan du fiske krabber eller makrell og i naustene kan du samle de du er glad i til en deilig badstukveld. Din firbeinte venn er også velkommen til en avkjølende dukkert i hundebadet. For de som er ute etter camping med komfort er glampingteltene et godt alternativ, her har du utsikt til havet og behagelige senger. På campingplassens bobilpark bor du på en egen tomt med privat uteplass, vann, avløp, strøm og internett. 

Det er også muligheter for å dra ut på havet – i tråbåt, kajakk, kano eller motorbåt. Og Koster er bare en fergetur unna, hvor du kan oppleve idyllisk øyliv. 

Stenåsa Camping

Midt i verdensarven på Öland ligger Stenåsa Stogor & Camping, med en naturlig strandlinje til Østersjøen. Blomstrende strandenger omgir denne lille oasen av en camping. På sensommeren og høsten er dette en ypperlig plass for fugletitting, og med fuglelivet tett innpå plassen er det en av Ölands beste fugleområder. Utforsk den mangfoldige faunaen og floraen i strandegnene, og oppdag det store Alvaret (Verdensarven) med sine historiske borger. 

Mellbystrand Camping

Ved den 14 kilometer lange sandstranden Mellbystrand finner du campingen ved samme navn – en koselig familiecamping med afterbeach, trubadurkvelder, minigolf, tennis, kiosk, restaurant og pizzeria. Campingen ligger på stranden, kun 150 fra havet og sand mellom tærne. I nærområdet finnes det også mange muligheter for aktiviteter med eventyrpark, zipline, klatring, turområder og fine sykkelstier.  

Tobisvik Camping

Tobisviks Camping finner du tett inntil stranden, 2 kilometer nord for Simrishamn. Langs med stranden ligger det en gang- og sykkelvei som tar deg inn til Simrishamns sentrum og koselige fiskehavn. Her finnes det et bredt utvalg av herlige opplevelser for alle aldre, som volleyball, bading, lek på lekeplassen, tennis, minigolf og Tobisviksbadet like ved. Fine dagsutflukter i nærområdet kan gjøres til Kiviks Musteri, Stenshuvuds nasjonalpark, Gunnarshögs gård, Glimmingehus borg, Tosselilla Sommarland, Autoseum, Österlens Museum, Bäckhalladalen, Ångtåget Österlen, Kiviksgraven, Den Engelska Trädgården, Karl-Fredrik på Eklaholm, helleristninger, museer, gårdsbutiker og kafeer med lokalproduserte produkter. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden