Danske sykkelruter: På to hjul i Danmark | Din Fritid
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
Danske sykkelruter

På to hjul i Danmark

Danmark er et av verdens beste land å oppleve fra sykkelsetet. Det er svært godt tilrettelagt siden danskene ofte bruker sykkelen som sitt foretrukne fremkomstmiddel. Du finner mer enn 11 000 oppmerkede sykkelruter i bedagelig terreng. La deg inspirere til sommerutflukter fra sykkelsetet.


Foto: Daniel Villadsen/Destinasjon Fyn

Bornholm

Med nesten 40 kilometer hvite sandstrender  i syd og dramatiske klipper i nord, byr solskinnsøya på en særegen sykkelopplevelse. Over 230 kilometer med skiltede sykkelstier i kombinasjon med den storslåtte naturen gjør at Bornholm kan skilte med et av Nord-Europas beste sykkelstinettverk. Det er ikke like flatt som resten av Danmark, men du opplever en spesiell stemning når du sykler gjennom kystbyer, forbi sandstrender, de hvite rundkirkene, fiskerøkerier og klippevegger.


Foto: Michael Fiukowski og Sarah Moritz/VisitDenmark

Den Danske Riviera

Langs hele Nordsjællands kystlinje finner du fine sykkelstier i nærheten av havet. De sjarmerende havnebyene langs veien byr på strandpromenader og god mat, og kan så klart også friste med en dukkert etter en lang dag på sykkelsetet. Turen kan gjerne kombineres med en storbytur til København, som er det perfekte utgangspunktet for turen.


Foto: VisitDenmark

Fyn

Fyn har 1200 kilometer  godt skiltede sykkelstier. Her veksler landskapet mellom flate landeveier langs kysten, bakkede landskap, skogsveier og idylliske landsbyer langs veien. Det er så flatt at både store og små kan være med på turen, og det er mange stoppesteder langs veien hvor man kan få seg et herlig måltid basert på lokale råvarer. Dere kan ta med sykkelen på øyhopping i det Sydfynske Øhavet. Flere av de rundt 100 bebodde og ubebodde øyene syd for Fyn har sykkelstier, og det er lett å ta med sykkelen på ferjene som kjører mellom øyene.


Foto: VisitDenmark

Samsø

Samsø ligger nord for Fyn, midt mellom Sjælland og Jylland. Den idylliske øya er et deilig avbrekk fra hverdagen, og det flate landskapet gjør at øya passer perfekt for en sykkelferie. Her kan dere suse forbi bindingsverkshus med blomstrende hager, grønne enger og gule kornåkrer, før dere tar en dukkert i havet på en av øyas sandstrender. Dette er øya for deg som ønsker å senke skuldrene.


Frederiksborg slott. Foto: Tine Uffelmann/VisitNordsjælland

København

Kanskje du har planer om å legge turen til København i sommer. Få steder er like tilrettelagt for syklister. I tillegg til at du kommer deg kjapt rundt og får se mye, er det en billig, sunn og morsom måte å få opplevelser på. Her får du noen anbefalte sykkelturer i nærheten av den danske hovedstaden. 

Amager Strandpark

6 km sørøst for København. Et populært strandområde med en kunstig øy formet som en lagune og duvende sanddyner.

Dragør 

13 km sørøst for København. En pittoresk liten by med idylliske brosteinsgater og koselige gamle hus fra 1700- og 1800-tallet.

Jægersborg Dyrehave og Bakken, Klampenborg 

13 km nord for København. Vakkert skogsområde med en stor bestand av kronhjort. Står på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du også verdens eldste fornøyelsespark, Bakken.

Bellevue Strand, Klampenborg 

13 km nord for København. En idyllisk badestrand som er utrolig populær blant københavnerne.

Rungstedlund, Rungsted 

28 km nord for København. Nyt det vakre kystlandskapet og besøk den kjente forfatteren Karen Blixens hjem, som nå er et museum. 

Louisiana, Humlebæk 

39 km nord for København. Museum for moderne kunst i idylliske omgivelser ved kysten.

Frederiksborg Slot, Hillerød 

38 km nordvest for København. Imponerende renessanseslott fra begynnelsen av 1600-tallet som huser Det Nationalhistoriske museum.

Vikingeskibsmuseet, Roskilde

36 km vest for Køpenhavn. Se den fantastiske utstillingen av fem over 1000 år gamle vikingskip som ble hentet opp av Roskilde Fjord.      

ARKEN, Ishøj

19 km sør for København. Spennende museum for moderne kunst.

2 gode sykkeltips i danmark

  • Les artikkelen vår om Hillerød camping. Her får du en flott base til destinasjonene i området rundt København.
  • Ønsker du et detaljert kart over sykkelruter i Danmark, gå inn på ruter.dk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden