Danmark-tips: 10 "hemmelige" steder i København | Din Fritid
Danmark-tips

10 "hemmelige" steder i København

Mange har vært i København, og kjenner godt til Tivoli, Nyhavn og den lille Havfrue. Og det er en by man ønsker å reise til igjen og igjen. Neste gang du besøker København bør du utforske noen av byens skjulte perler.

1. Et museum under bakken

Cisternerne i Søndermarken, rett ved siden av imponerende Frederiksberg Have, er et undergrunnsmuseum med moderne glasskunst fra Danmark og resten av verden.

2. Kødbyen

Halmtorvet er et søtt brosteinsbelagt torg med kaféer i Vesterbro. Like ved siden av kan du få tilgang til Øksnehallen, et alternativt utstillingssenter, og Kødbyen. En gang det daglige stoppestedet for aktører i den danske kjøttindustrien, i dag er området Københavns mest trendy sted å gå ut for mat og drikke.

3. Bysmugene

Københavns gamle sentrum går på kryss og tvers, og de interessante små passasjene og smugene er flotte å utforske og ta bilder i. Bare sett kursen mot gater som Strøget og Læderstræde og hold øynene åpne!

4. En grønn oase i København

Gjemt bort av Christiansborg slott, hjemmet til det danske Folketinget, finner du Det Kongelige Biblioteks Have. Her finner du flotte blomsterbed og store skyggefulle trær. Det er også et lite basseng midt i hagen, som er det eneste som røper at det en gang lå en havn her.

5. Christianshavn

Vandre langs de pittoreske brosteinsgatene kalt Overgaden neden Vandet og Overgaden oven Vandet. Med yachter og husbåter på rekke og rad, her kan også du leie deg en (ro)båt og ta en drink i kafeen på vannet. 

Tips: Du kan klatre opp i det 90 meter høye tårnet på Vor Frelsers Kirke og nyte utsikten over København. De siste 150 trappetrinnene får på utsiden av tårnet.

6. Kajakktur i byen

Ta din egen skreddersydde kajakktur med profesjonelle kajakkinstruktører. Gjør turen så kort eller lang du måtte ønske, og be dem vise deg hva som er deres favoritter blant de mindre kjente delene av byen.

7. En kopp kaffe i det stille

Bak Designmuseum Danmark (Kunstindustrimuseet) på Bredgade ligger det flotte verftet, Grønnegård. Her kan du ta en pause fra severdighetene og nyte en kopp kaffe på Museum Café

8. Ute på skytebanen

En gang i tiden var Skydebanehaven i Vesterbro-området hjemmet til Royal Copenhagen Shooting Society. I dag er det en lekepark, fortsatt skjult bak store mursteinvoller som opprinnelig ble bygget for å beskytte forbipasserende fra skudd i feil retning!

9. Besøk en av Københavns eldste butikker

Perch’s Tehandel er en av Københavns aller eldste butikker og en ekte liten perle. Den åpnet dørene i 1835, og ikke mye har endret seg siden da. De har beholdt det originale interiøret i engelsk kolonistil og sortimentet er bred og av høy kvalitet.

10. Hvilestedet til Hans Christian Andersen

Assistens kirkegård på Nørrebro i København er hvilestedet til kjente navn som Hans Christian Andersen, Hans Scherfig, Søren Kirkegaard og Niels Bohr. Men den vakre eiendommen kan også nytes av de levende, og du kan til og med ta en guidet tur. Sjekk også ut hippe Jægersborggade like i nærheten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden