Opplevelsestur i København: Opplev Københavns bydeler | Din Fritid
Nyhavn er et kjent landemerke i København, men byen har så mye, mye mer å by på.
Opplevelsestur i København

Opplev Københavns bydeler

København har mange forskjellige, og svært sjarmerende bydeler. Den indre bykjernen kan by på det meste av både kultur, shopping og spiseopplevelser, men tar du deg tid til å utforske flere av byens områder, vil du ikke angre på det! Bruk gjerne sykkel til å komme deg runt, byen er jo fantastisk tilrettelagt for syklister.


Nørrebro!

Nørrebro

Ta en kort spasertur fra Nørreport St. og over den vakre Dronning Louises Bro, og du kommer til pulserende Nørrebro. Dette er en av Københavns mest populære bydeler som er kjent for sin sjarmerende atmosfære og multikulturelle kultur. Uansett om du er ute etter kule shoppingmuligheter, spennende matopplevelser eller koselige barer og caféer, så finner du det på Nørrebro. Sjekk for eksempel ut de hyggelige gatene JægersborggadeElmegade og Blågårdsgade hvor små butikker og trendy caféer og restauranter ligger som perler på en snor. Og hvis du trenger en liten pause fra det pulserende bylivet kan du utforske den vakre og fredfullte Assistenten Kirkegård hvor blant andre H.C. Andersen ligger begravd.


Vesterbro!


Vesterbro er kjent for Kødbyen med sine trendy utesteder og restauranter.

Vesterbro

Vesterbro er Københavns kanskje hippeste område og ’the place to be’. Kvarteret er hovedstadens gamle Red Light District, men er i dag forvandlet til et supersjarmerende område som byr på alt fra små designbutikker og koselige fortauscaféer, til en perlerekke av fantastiske restauranter og funky barer. Her finner du også Kødbyen – Københavns svar på Meatpacking District. Det gamle industriområdet ligger kun et steinkast fra Københavns Hovedbanegård, og huser både trendy utesteder og noen av Københavns beste restauranter.  Så er det kanskje ikke så rart at Vesterbro ble kåret til et av verdens kuleste nabolag av Lonely Planet i 2017.


Kastellet finner du i Østerbro.

Østerbro

Det eksklusive møter det avslappede i København-bydelen, Østerbro. Her finner du brede boulevarder, sjarmerende små caféer og butikker med alt fra dansk design til delikatesser, samt grønne parker og flott arkitektur. Det er også her du finner Danmarks mest berømte statue (og da snakker vi selvfølgelig om Den Lille Havfrue). Østerbro har også et stort utvalg av gode spisesteder, og kan by på alt fra fine dining til koselige smørrebrød-restauranter. Du kan også gå deg en tur eller bare slenge deg på gresset i Københavns største grønne oase, Fælledparken.


Restaurant Mielke & Hurtigkarl i Frederiksberg.

Frederiksberg

Ærverdige Frederiksberg klarer det kunststykket å være både eksklusiv og cool på en gang. Bydelen ligger bare en kort gåtur fra Københavns Hovedbanegård, men det er som om tempoet er litt langsommere her. Her kan du senke skuldrene og nyte en kopp kaffe fra en av bydelens mange trendy kaféer, beundre de mange flotte gamle bygningene som Frederiksberg er så kjent for, utforske designbutikkene langs Gammel Kongevej, eller gå en tur i skjønne Frederiksberg Have. Bydelen er også et mekka for den matglade, og her finner du både gourmet og lekker streetfood.


I Indre By - elller sentrum - finner du alt et hjerte kan begjære…


…blant annet Tivoli…


…og Kongens Have.

Indre by 

Indre By finner du alle Københavns uunværlige attraksjoner i en vakker og overkommelig bunt av gater og smug. Besøk Amalienborg Slot og den vakre slottsplassen, ta en tur i fantastiske Tivoli og kos deg med i shoppingverdensklasse. Her finner du også must-see attraksjoner som sjarmerende Nyhavn og Kongens Have. Indre by er virkelig stedet for deg som er interessert i kunst og historie, og noen av Københavns mest berømte severdigheter befinner seg alle innenfor gå- og sykkel distanse i byens historiske sentrum. Her finner du noen av byens beste museumer, som for eksempel Nationalmuseet og Glyptoteket.

 


Christianshavn

Christianshavn & Holmen

Christianshavn er et av Københavns mest pittoreske kvarter med små vinnskjeve hus fra 1600-tallet og trange brolagte gater. Ta en spasertur blant de vakre husene eller langs den fine kanalen, klatre opp i tårnet på Vor Frelsers Kirke, eller kos deg med en kopp kaffe eller en deilig lunsj på en av de mange trivelige kaféene som bydelen har å by på. På Christianshavn ligger også Christiania som ble grunnlagt i 1971 av en gruppe hippier som okkuperte det gamle nedlagte militærområdet og skapte et alternativt samfunn der.  I dag er Christiania en god blanding av unike hus, kunstgallerier, musikkscener og små spisesteder med billig økologisk mat. Ved Inderhavnsbroen mellom Christianshavn og Nyhavn finner du dessuten Broens Gadekøkken som serverer lekker streetfood og masse godt å drikke i hele sommerhalvåret.


Amager Strandpark er stedet å være om sommeren!


Ta en guidet arkitekturvandring i Københavns nyeste bydeler; Ørestad.

Amager

På Amager kan du oppleve en litt annen side av København – med flotte strender, store grøntområder og prisvinnende arkitektur. Ta en guidet arkitekturvandring i en av Københavns nyeste bydeler, Ørestad, som kun ligger 10 minutter med Metro fra Københavns sentrum. Her kan du oppleve dansk arkitektur på sitt beste, som for eksempel VM Bjerget, 8tallet og det flotte hotellet Bella Sky. Øst-Amager står i strandlivets og naturens tegn. Her ligger den flotte Amager Strandpark som er the place to be om sommeren. Hvis været (og årstiden) ikke innbyr til strandliv, kan du jo i stedet ta turen til Den Blå Planet, som er Nord-Europas største akvarium. Du kan også ta turen ut til Refshaleøen og spise fantastisk street food fra alle verdenshjørner på det store matmarkedet, Reffen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden