Danmark: Ny attraksjon i København | Din Fritid
Danmark

Ny attraksjon i København

Visit Carlsberg er etter fem års omfattende modernisering klar til å gjenåpne som Home of Carlsberg med en ny og større utstilling.

Fra 1. desember 2023 kan man besøke det nye Home of Carlsberg hvor man får se, høre og smake historien til J. C. Jacobsen og hans familie. Her finner du en interaktiv utstilling, utvidet fra 1000 til 3000 kvadratmeter, som forteller historien om Carlsberg. Og som sier noe om nåtiden og spår inn i fremtiden. I det historiske og vernede området er det en ny restaurant og bar, hestestallen med de majestetiske bryggerihestene, en spektakulær flaskekolleksjon, arkitektoniske bygninger, ølsmakinger, samt guidede turer i de gamle kjellerne, som vil avdekke gamle hemmeligheter.

Kultursentrum

– Vi er utrolig glade for at vi nå er klare til å åpne dørene til Home of Carlsberg. Vi har skapt et område og en utstilling i en klasse for seg selv, som formidler en unik del av dansk historie - på en ny måte. Dette er et sted som omfavner historieentusiaster, ølentusiaster, arkitekturfans og alle derimellom. Vi ser frem til å samle lokalbefolkningen og turister med gode matopplevelser, kultur og musikk, sier Tine Kastrup-Misir, direktør for Home of Carlsberg. Det blir også muligheter for prøvesmaking.

Utstillingen har fortellinger om familiefeider, vitenskapelige gjennombrudd og grunnleggende innsikt i bryggeriprosessen. Ambisjonen er å skape et inspirerende og nyskapende sted der du kan vekke sansene dine, utforske historien, og oppleve verdens tredje største bryggeri og den mangfoldige Carlsberg-familien.

Home of Carlsberg

  • Åpnet for publikum i 1982 under navnet Visit Carlsberg.
  • Området har vært plassert i J.C. Jacobsens første bryggeri på Valby Bakke i København, også kalt den gamle bryggerigården.
  • Siden 2018 har turistattraksjonen vært stengt for å gjennomgå omfattende modernisering. Det nye museet ble åpnet 1. desember 2023. 
  • Carlsberg-familien består av Carlsberg Breweries A/S, tre stiftelser, to museer og et forskningslaboratorium.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden