: Service og test av campingvogner og utstyr | Din Fritid

Service og test av campingvogner og utstyr

Jo bedre man passer på utstyret sitt, jo lengre holder det. Mye kan man gjøre selv, men vedlikehold av mer teknisk karakter bør gjøres på et verksted. De tekniske installasjonene skal smøres og etterses regelmessig. El- og gassinstallasjoner skal etterses, slik at de er sikkerhetsmessig forsvarlige. Gasslanger og skjøter skal kontrolleres for utettheter, og tilårskomne slanger skal skiftes ut. Det anbefales av sikkerhetsmessige grunner, at det etterses en gang i året.

De fleste norske caravanforhandlere er medlem av Norges caravanbransjeforbund, og foretar du service hos en av disse, skal du være trygg på at det arbeidet som utføres er i tråd med produsentens retningslinjer, og har en kvalitet som tilfredsstiller de krav du som kunde bør stille.


Gasstest

Gasstest

Her gjennomtestes gassanlegget for eventuelle feil og lekkasjer. Det foretas også en trykktest. Alle testene føres inn i et skjema, som tilfredsstiller gitte krav.

Fukttest

Det foretas en grundig fukttest av hele vognen. På grunn av klimaet er fukt et av de største problemene for campingvogner i Norge.

Bruktvogntest

Bruktvogntesten er et tilbud til dem, som står og skal kjøpe brukt vogn. Det er en tilstandsrapport, der det framgår, hvilke feil og mangler den brukte vognen har. Denne testen er svært nyttig, hvis man handler privat.


Sikkerhetssjekk før ferien anbefales

Sikkerhetssjekk før ferien

Har man planer om en lengre kjøretur, for eksempel en tur ned gjennom Europa, kan denne sjekken anbefales. Her prøves og testes vognens funksjonelle deler, som bremser og gassanlegg. Dette ettersynet anbefales en gang i året og gjerne før sommerferien.

Stort ettersyn

Den store servicen inneholder ovenstående fire tester pluss ettersyn av vann og lys. En omfattende test av hele campingvognen.

Kjørekontroll

En kjørekontroll omfatter test av bremser og lys.


Kontroll av det elektriske utstyret

Ettersyn omfatter blant annet

Bremsekontroll og smøring Justering av bremser Kontroll av dekktrykk Smøring og kontroll av kobling og støttebein Etterstramming av hjul Kontroll av det elektriske utstyret Kontroll av gassystem inklusiv komfyr, ovner og kjøleskap Trykkontroll av gassystem Kontroll for vannlekkasje. Andre servicer, som tilbys av forhandlere, kan for eksempel være en 12-, 24 og 36 måneders kontroll. Disse ettersynene har ofte tilknytning til garantien.

Vær alltid ute i god tid

Ved alle tester og ettersyn er det viktig, at man skal være ute i god tid. Det er ofte opp til flere ukers ventetid. I tillegg kommer ventetid på eventuelle reservedeler. I forkant av sesongstart og sommerferie kan ventetiden være lengre.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden