European Innovation Awards 2018: Årets beste | Din Fritid
European Innovation Awards 2018

Årets beste

I sju år har organisasjonen European Innovation Awards kåret Europas beste produkter. I år var prisutdelingen på CMT-messen, og Norge var for første gang representert med Din Fritid.

Stuttgart: Representanter fra store deler av caravanbransjen var samlet på festen, som en slik prisutdeling tross alt er. Det viste seg å bli et rekordoppmøte, og lokalet var stappfullt av festkledde mennesker som kunne glede seg over både fingermat og god drikke i en trivelig og uformell atmosfære.

Internasjonal jury

Det er til sammen 17 europeiske fagmagasiner som står bak kåringen, og fagjuryens begrunnelse veier tungt. Land som er representert i juryen er Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Italia, Nederland, Polen, Sverige, Sveits, Slovenia, Spania, Tyskland, Tsjekkia og Østerrike - og så Norge da!

Det er mye status knyttet til det å få en av de til sammen 15 prisene. Du kan lese mer om disse på de neste sidene, hvor vi presenterer vinnerne. Siden Norge for første gang var medlemsland ble undertegnede i egenskap av å være ansvarlig redaktør invitert til å fortelle forsamlingen litt om Norge og vår bransje. Dette var en unik mulighet til å presentere norske ønsker for et internasjonalt og innflytelsesrikt publikum. 


Et av innleggene på prisutdelingen ble holdt av Din Fritids redaktør, Tore Afdal.


Dette var juryen.

 

1. Interiørdesign: California XXL

Interiørdesignet i California XXL på det nye VW Crafter chassiet er både stilfullt og enkelt - på en gang. Utviklingsavdelingens mål har vært å utnytte all plass, og samtidig få til en harmonisk inndeling av interiøret.

Sofistikerte detaljer som fleksibelt våtrom, utvidbare arbeidsflater, gulvvarme, og et panoramatak med lyslister sier det meste. Apropos det å være smart: Mange av funksjonene kan styres via California XXL-appen.

 

2. Eksteriørdesign: Dethleffs Coco

Å bygge en lett campingvogn har Dethleffs lykkes med flere ganger. Den nye Coco viser at det utvendige utseendet også kan fornyes og forbedres. Den unike tekniske konstruksjonen er basert på prinsippet om konstant spenning, og skaper en flott innvendig atmosfære.

 

3. Teknologi: Hymer B-SL SLC chassis

Den nye understellkonstruksjonen til Hymers siste B-klassemodell har uavhengig hjuloppheng, innovativ fjæringsteknologi og spesielt lav vekt. SLC-chassiset har et lavere tyngdepunkt og mer plass i dobbeltgulvet, uten at det har gått ut over totalhøyde eller innvendig høyde. I dobbeltgulvet „forsvinner“ alle tekniske komponenter. Gulvet er flatt, og den nye understells-strukturen øker bakkeklaringen, og forbedrer aerodynamikken, isoleringen og støyreduksjonen.

 

4. Interiørløsning: Bürstner Lyseo TD 745

Lyseo TD 745 byr på et ekte tre-roms konsept i en bobil med svært kompakte mål. Foran er det kjøkken og spiseplass. Beveger du deg bakover finner du badet, før du kommer til høydepunktet bakerst i bobilen: En ekstra sittegruppe i form av en komfortabel sofa. Og fra taket kan du kjøre ned den behagelige doble senkesengen.

 

5. Sikkerhet: Niesmann+Bischoff Flair

Niesmann+Bischoff har i sin helintegrerte Flair utviklet et unikt sikkerhetskonsept. Airbag for både fører og passasjer, ESP og automatiske beltestrammere i tillegg til Pedal Release-systemet ivaretar sikkerheten på aller beste måte - om uhellet skulle være ute. Sikkerhetsløsningene er i flere praktiske tester utprøvd av produsenten.

 

6. Kjøretøyutstyr: Dometic 10er kjøleskapserie

Bra kan alltid gjøres bedre. Det er hva Dometic har gjort med sin kjøleskapserie. Den nye generasjonen kjøleskap har en dør med patentert hengsling på begge sider. Det gjør det enkelt og komfortabelt å åpne kjøleskapet fra begge sider. Kontroll blir stadig viktigere, og modellen er utstyrt med både dreiebryter og smart betjening på en app - takket være CI bussteknologi.

 

7. Campingutstyr: Teleco fullautomatisk portabel satellitt

ACTIV-SAT fra Teleco er et bærbart, helautomatisk satellittsystem. Designet er unikt med sin gjennomsiktige parabol, og juryen mener det er så visuelt lavmælt at selve parabolantennen ikke lenger er et forstyrrende visuelt element. Systemet er ellers utstyrt med alle funksjonene som et helautomatisk system har å tilby.

 

8. Miljøvennlig produkt: Awiwa WC mobil mikrobiologisk toalettvæske

Det mikrobiologiske toalettmiddelet fra Awiwa krever ingen kunstige kjemikalier. Tilsetningen er lett biologisk nedbrytbart og helt ufarlig for mennesker, dyr og miljø. Det forenkler også tømming av toalett-tanken. Produktet er kontrollert og anbefales av Ecocamping e.V.

 

9. Publikumsfokus: Adria Sun Living

Unge mennesker som ennå ikke har funnet ”sitt” merke eller produkt, men ønsker et kjøretøy som tilfredsstiller deres spesifikke behov for enkelhet, finner mye bra i den ny-designede Sun Living-serien. Det er totalt 14 modeller, som representerer en helt ny måte å tenke på, nye løsninger og nye rom.

 

10. Markedsføring: Sunlight

Sunlight har med sin markedsføring skapt en unik og tydelig profil for sin merkevare. Eventyrlystne idrettsutøvere som takler all slags terreng og idrett er brukt som ambassadører. Utøverne i annonsene kommer fra et bredt spekter av sport og har det til felles at de bruker bobiler til konkurranser, på utendørsarrangementer eller opplevelsesturer. Som merkevareambassadører rapporterer de også i videoer, tweets, innlegg og blogger om erfaringene med bobillivet.

 

11. Utstyrskonsept: Truma LevelControl

LevelControl integreres enkelt med Truma iNet-systemet, noe som gjør det til en smal sak å kontrollere gassforsyningen fra begge flaskene via en app på smarttelefonen - uansett hvor du er.

 

12. Caravan-konsept

Den nye DESEO overbeviste juryen ikke bare takket være sin nye teknologi, men også med sitt nye designspråk. Fiberrammen sikrer maksimal stabilitet med minimal vekt. I Deseo er det en stor bakluke, noe som gjør lasting og lossing veldig lett. Dette er en multifunksjonell campingvogn med sammenleggbar seng og frittstående møbler - for maksimal fleksibilitet.

 

13. Bybobil-konsept: Hymer DuoCar

Juryen liker måten Hymers DuoCar har blitt perfekt tilpasset målgruppen, nemlig et par på reisefot. Løsningen med separat dusj og toalett gjør det mulig med parallell bruk. Den langsgående dobbeltsengen på to meter kan lett gjøres om til en sofa i noen enkle trinn. Dette resulterer i en romslig salong, som danner et komfortabel sittegruppe sammen med setene i førerhuset.

 

14. Bobil-konsept: Challenger Genesis 396

Challenger Genesis 396 redefinerer begrepet familiebobil. Med Duobed-systemet har Challenger utviklet en helt ny planløsning på markedet. Ved å trykke på en knapp, forsvinner senke-køyesengene i taket og skaper en lekeplass for barna.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden