Din Fritid 1-2018 | Din Fritid

Din Fritid 1-2018

Denne første utgaven i 2018 har en oppdatert produktnytt-oversikt fra CMT-messen i Stuttgart i januar. Årets beste produkter for 2018-sesongen er kåret, og Din Fritid var for første gang medlem i juryen. Er du klar over at du kan spare penger på å avskilte bobilen om du avregisrerer den på vinterstid? Les hvordan i vår praktiske artikkel.

Sveits er et reisemål som mange kjører utenom, det er det ingen grunn til. Her finnes flotte fjell, tilgjengelig for alle med utallige gondol-heiser og en natur som kan ta pusten av en. Og med en bobil eller campingvogn trenger ikke turen bli spesielt kostbar.

Du kan få praktisk hjelp med å skifte lyspære på din bobil som er basert på Fiat Ducato.  

Innhold i denne utgaven: 

CMT arrangeres i januar i Stuttgart og er like mye en reiselivsmesse som en caravanmesse. Og det er jo logisk - det er jo to ting av samme sak. Vi har vært der og fått med oss produktnyhetene.

Det er noe som mangler på bildet. Kan du se hva? Den franske premium-produsenten Le Voyageur lovte en verdensnyhet på CMT-messen, og det fikk vi.

En av produsentene som virkelig satser på å oppgradere infrastrukturen sin for tiden er LMC. Lettvektsprodusenten fra Sassenberg bygger ut sin fabrikk for å kunne lage flere og mer moderne bobiler og vogner.

I sju år har organisasjonen European Innovation Awards kåret Europas beste produkter. I år var prisutdelingen på CMT-messen, og Norge var for første gang representert med Din Fritid.

Fra 2018 innkreves årsavgiften, nå kalt trafikkforsikringsavgiften, av forsikringsselskapet ditt. Det nye systemet har et ess i ermet for deg som forbruker: Det blir lett å avregistrere bobilen i vinterhalvåret og dermed spare penger på årsavgift og fører- og passasjerulykkeforsikringen.

Haugesund er byen hvor kan du lære mer om vikingene som styrte Norge, få med deg festivaler og kulturopplevelser, øyhoppe og der kan du handle i Norges lengste gågate.

Det er et skikkelig adrenalinkick å klatre 60 meter over vannflaten over Lillebæltsbroen mellom Jylland og Fyn.

Det er to forklaringer på fenomenet Torghatten. Uansett om du liker best den eventyrlige eller den vitenskapelige anbefales en fottur gjennom det spektakulære hullet i fjellet.

Det er lite som slår det å nyte ferien på hjul i Norge. I sommer klaffet godværet med et besøk på Torghatten camping, og en bedre totalopplevelse skal du lete lenge etter.

Gjøkur, jodling og eksklusiv sjokolade er noe av det første man tenker på når det gjelder Sveits. Vi har vært i fjellandet på bobilferie, og latt oss imponere. Ikke minst av naturopplevelser som er godt tilrettelagt for alle.

Er du på vei til eller fra kontinentet på E6 gjennom Sverige er en stopp i Landskrona å anbefale.

Han er noe så uvanlig som en lavmælt bergenser, men Bergen Caravans nye daglige leder kjenner caravanbransjen bedre enn de fleste. Erfaringen fikk Robert Mellingen (39) da han vokste opp i butikken som mamma Margunn og pappa Steinar har bygget opp de siste 31 årene.

Det er utrolig hva bruk av farger kan gjøre for et produkt. Vi har trykket bilder av den moderne Troll tidligere, men den sjarmerende vogna har aldri før vært i nærheten av å få den oppmerksomheten som spesialutgavene Rockabilly og Ocean Blue skaper.

– Jeg er fornøyd med dagens situasjon for Mysen Caravan. Vi trives som en liten bedrift - det er lettere å ta vare på ansatte og kunder da. Det er viktig for meg at det skal være en personlig opplevelse å komme hit!

På moderne biler kan det være fryktelig trangt å skifte pære. Så trangt at det oppleves som umulig. Derfor overlater mange dette til et verksted. Er du nevenyttig er ikke det nødvendig, her følger en oppskrift for halvintegrerte Fiat Ducato bobiler fra 2014 og nyere. Se separat sak for eldre modeller.

Carthago er en interessant produsent. De er i dag Europas største konsernuavhengige bobilprodusent. Og fortsatt eiet av gründeren, Karl-Heinz Schuler.